Προσέφερε 425.000 ευρώ (17 εκατ. ρούβλια) για την ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης

Οικονομική ενίσχυση του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Εκκλησία της ΕλλάδαςΟικονομική βοήθεια στην Εκκλησία της Ελλάδος για τη στήριξη των αστέγων και των οικονομικά ασθενέστερων ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσίων κ. Κύριλλος στη διάρκεια της συνάντησης, που είχε, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο ρώσος Πατριάρχης δήλωσε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας μετά από εράνους, που διεξήγαγε, θα καταθέσει σε πρώτη φάση 17.000.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου 425.000 ευρώ και η προσφορά θα συνεχιστεί. Επικαλούμενος τον Απόστολο Παύλο και τη στάση της ρωσικής εκκλησίας έναντι της Ελλάδας της κρίσης σημείωσε: «Όταν πονάει ένα μέλος, πονάει ολόκληρο το σώμα».

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «ποτέ δεν μας έπιασε πανικός εμάς τους Έλληνες και με πίστη στο Θεό θα το ξεπεράσουμε», αλλά ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κύριλλο.

Αυτή τη στιγμή οι δύο προκαθήμενοι συμμετέχουν σε ειδικές συνομιλίες, όπου εξετάζεται η ανάπτυξη συνεργασίας σε επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο, αφού όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Τα ανθρώπινα δεν είναι μόνο τα πνευματικά αλλά και τα υλικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.