Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Λουκέτο» ετοιμάζονται να βάλουν οι Δήμοι στα Δωδεκάνησα

Μάιος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι δήμοι της Δωδεκανήσου σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης των νησιών…

http://2.bp.blogspot.com/-dnMVLkCyZkk/T78XxPD5dPI/AAAAAAAECEA/B288xzRAOEg/s1600/tromaktiko.jpgΔεν έλλειψαν και οι φωνές διαμαρτυρίες που κάνουν λόγο για «λουκέτα» στους δήμους προκειμένου η πολιτεία να αποπληρώσει τις οφειλές της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ Στάθης Κουσουρνάς στην ομιλία του παραδέχθηκε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση ημιπτώχευσης. «Τα έσοδα μειώθηκαν, τα έξοδα αυξήθηκαν, το σπαθί του Επιτρόπου κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι», είπε χαρακτηριστικά. Αλλά απέδωσε τα αίτια της εν λόγω δεινής κατάστασης όλων των δήμων στην οικονομική κρίση, αφού και η χώρα βρίσκεται σε ημι-πτώχευση!

Ο δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου, τόνισε ότι αυτό το πράγμα που βιώνουμε, δε αντέχετε. ΄Εχω 6-7 προτάσεις, θα τις θέσω μετά τις εκλογές και αν δεν γίνουν δεκτές, θα κλείσω το Δήμο. «Υπάρχει και η επανάσταση της τρέλας», είπε με έμφαση. Εάν, πρόσθεσε, τα μικρά νησιά δεν δουλέψουν το καλοκαίρι, οι κάτοικοι θα σηκωθούν και θα φύγουν, αφού δεν θα έχουν ούτε παρών ούτε μέλλον. Θα σηκωθούμε να φύγουμε κι’ εμείς! Θα ερημώσουν τα πάντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος.» Εποχικό προσωπικό δεν μπορούμε να προσλάβουμε, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωλαίνουμε, δεν μπορούμε να προμηθευτούμε ούτε τα στοιχειώδη για τη λειτουργία μας, τί λοιπόν παριστάνουμε; Μας θεωρούν κλέφτες και λαμόγια, αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Αντί να έχω 42 άτομα προσωπικό, έχω μόνο 12,πώς μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος και να εξυπηρετήσει τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες;» Και δυστυχώς, κατέληξε, δεν ιδρώνει κανενός το αφτί. Πάμε για φούντο, άλλη λύση δεν υπάρχει.

Μετά την συνεδρίαση οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου αποφάσισαν να στείλουν σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας σε όλους τους κυβενρητικούς φορείς που εμπλέκονται στα οικονομικά του θεσμού. Επιπλέον οι δήμαρχοι ααφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις.

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 25th, 2012 at 13:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply