Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαζέψτε περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγετε φόρους

Μάιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το ποσό των αποδείξεξεων πρέπει να αντιστοιχεί στο τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα – Παραδείγματα

Μαζέψτε περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγετε φόρουςΜε πρόσθετο φόρο κινδυνεύουν χιλιάδες πολίτες που θα δηλώσουν λιγότερες αποδείξεις καθώς, τελικά, θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια και όχι με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα χωρίς να το γνωρίζουν.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν εντοπίσει φορολογικές δηλώσεις πολιτών που έχουν δηλώσει ποσό αποδείξεων που αντιστοιχεί στο 25% του πραγματικού εισοδήματός τους και δεν γνωρίζουν ότι με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν τελικά θα φορολογηθούν για τα τεκμαρτά τους εισοδήματα και όχι γι΄ αυτά που αποκτήθηκαν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μισθωτού με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προσκόμισε αποδείξεις 2.500 ευρώ, όσες δηλαδή ορίζει ο νόμος. Ωστόσο ο συγκεκριμένος φορολογούμενος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που διαμορφώνουν το εισόδημα στο ύψος των 14.000 ευρώ. Για το εισόδημα αυτό όμως, ο φορολογουμενος θα πρέπει να εμφανίσει αποδείξεις στη φορολογική δήλωση ύψους 3.500 ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και για το λόγο θα «τιμωρηθεί» από την εφορία με πρόσθετο φόρο 100 ευρώ (1.000 ευρώ διαφορά Χ 10% συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης).

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 24th, 2012 at 10:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply