Αντίγραφα-φωτιά από μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων και των ΤOR-M1

Στο φως το ημερολόγιο ΤσοχατζόπουλουΑντίγραφα-φωτιά από μίζες για την προμήθεια των εξοπλιστικών του σκανδάλου των υποβρυχίων και των πυραυλικών συστημάτων TOR-M1 βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στο αρχείο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ΤΟ ΒΗΜΑ πρόκειται για:

– έμβασμα 1.740.000 δολαρίων που κατατίθεται στην τράπεζα Morgan Stanley για λογαριασμό της εταιρείας Blue Bell. Πρόκειται για την υπεράκτια εταιρεία που μεσολάβησε στην αγορά του ακινήτου της κόρης του πρώην υπουργού, Αρετής Τσοχατζοπούλου στο Κολωνάκι

– εμβάσματα ύψους 21.000.000 δολαρίων τα οποία κατατίθενται από την ρωσική εταιρεία ALMAZ ANTEY (προμηθεύτρια των αντισταθμιστικών TOR-M1) κατευθύνονται μέσω της υπεράκτιας εταιρίας DRUMILAN σε νέους λογαριασμούς οι οποίοι ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Παρότι ο πρώην υπουργός δήλωνε άγνοια για τις συγκεκριμένες κινήσεις των εμβασμάτων τώρα θα κληθεί να εξηγήσει πως βρέθηκαν τα αντίγραφά τους στο αρχείο του.

Πλούσιο και το ημερολόγιο του πρώην υπουργού, καταγράφει πολλές φορές την απελπισία του: «Είμαι στο χείλος του γκρεμού! Αν δεν μεσολαβήσεις τώρα, θα χαθούν όλα!». Φράσεις απελπισίας περιέχονται στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ο οποίος απευθύνεται στον άλλοτε στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο. Αλλοτε τον παρακαλά και άλλοτε τον απειλεί. Αλλοτε του θυμίζει την παλιά τους συνεργασία και άλλοτε του αποδίδει χαρακτηριστικά όπως «αδίστακτος», «κλέφτης», «μέγας κίνδυνος»κτλ.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Τσοχατζόπουλου να βρει τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και να του δώσει τα χρήματα, οφείλεται στο γεγονός όπως λέει, ότι νιώθει ότι ο κλοιός της δικαιοσύνης αλλά και των άλλων ελεγκτικών αρχών σφίγγει γύρω του: «Η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος που ζήτησες, έληξε» αναφέρει, «περιμένω απάντησή σου». Λίγο αργότερα τονίζει: «Η στάση σου απέναντί μου είναι απορριπτική και εχθρική. Γι’ αυτό σου θέτω ευθέως το ερώτημα: Θα αρχίσεις να μου επιστρέφεις τελικά μέρος των επενδύσεων που σου έδωσα; Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που έψαχνες και διάφορες λύσεις “μεταφοράς” δεν έστειλες τίποτα».

Στη συνέχεια προσπαθεί να τον ρίξει στο φιλότιμο: «Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για μένα. Ανέχεσαι ρε Σμπώκο, εσύ που σε είχα τόσα χρόνια μαζί μου και κάναμε αποτελεσματική δουλειά, μπαίνοντας μπροστά σε όλα, να έχω βρεθεί σήμερα στον πάτο, στο δρόμο!!!». Όπως ο ίδιος ο πρώην υπουργός εκτιμά, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, του στερεί τα λεφτά, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσής του με τους διώκτες του, τους «άθλιους παλιανθρώπους» -όπως τους χαρακτηρίζει, που επιχειρούν να τον πλήξουν με ψεύδη και παρανομίες.

Γιατί όπως λέει: «Γιάννη εσύ ξέρεις, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς, είναι μια παλιά επιτυχής συνεργασία με σοβαρά αποτελέσματα. Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι ένα τίμιο ξεκαθάρισμα από εμάς τους δύο για όλα» και προφητικά προβλέπει: «Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή, από μέρα σε μέρα θα ξεσπάσουν διαδικασίες ανακρίσεων για όλους μας… Τι κάνουμε εδώ που φτάσαμε;».

Του διατυπώνει επίσης το πράπονο: «…μαθαίνω ότι εσύ καθάρισες με τον ΓΑΠ»

Στις εκατοντάδες σελίδες του ημερολογίου του πρώην υπουργού καταγράφονται όπως είναι φυσικό συναντήσεις του με πρωθυπουργούς, υπουργούς, τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας αλλά και κλήσεις σε ένα συγκεκριμένο φίλο επιχειρηματία αυτόν που αποκαλεί Βούδα να του δώσει στήριξη και βοήθεια. Μετά τη συγκρότησης της επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων τα τηλεφωνήματα σε νομικούς, ποινικολόγους, νομομαθείς πρώην υπουργούς, ακόμα και στελέχη υπερσυντηρητικής παράταξης πυκνώνουν με αντικείμενο να βοηθηθεί στη νομική περιπέτεια που αντιμετωπίζει. Πολλοί από τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες δεν του απαντούν, άλλοι τον αποφεύγουν και εκείνος πλήρης απελπισίας επιχειρεί να τους βρει.

Πάντα ψάχνει όσους μπορούν να τον απαλλάξουν από τις νομικές συνέπειες της έρευνας της δικαιοσύνης.

Το κατά πόσο θα αξιοποιηθεί ποινικά το περιεχόμενο του ημερολογίου, έχει σχέση με την αξιολόγηση των στοιχείων που εκείνος αναφέρει. Εχουν εντοπιστεί δύο νέοι λογαριασμοί στο εξωτερικό, ενώ σύντομα θα κληθεί να καταθέσει και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Γιάννης Σμπώκος κατηγορούμενος και στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν έγγραφα που καταγράφονται ως κατασχεθέντα στο γραφείο του πρώην υπουργού στην οδό Κομνά Τράκκα από τα γραφεία φαίνεται ότι έχει τα παραστατικά των υπεράκτιων εταιρειών τόσο του σκανδάλου για τα TOR-M1 όσο και της υπόθεσης των υποβρυχίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.