Αναμενόμενης δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική

Πανελλαδικές: Βατά τα Μαθηματικά, παγίδα στη Βιολογία

Σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, την Ιστορία και τη Φυσική διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Τα Μαθηματικά, τα οποία είναι και κρίσιμο μάθημα για όσους επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά Τμήματα, ήταν εφέτος ευκολότερα από ό,τι τα αντίστοιχα περυσινά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών και βαθμολογητών που μίλησαν στο «Βήμα».

Ωστόσο στη Βιολογία το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρες, κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές. Το θέμα αυτό μπορεί να «κοστίσει» έως και 2 μονάδες στις είκοσι, όπως λένε εκπαιδευτικοί στο «Βήμα».

Στην Ιστορία και τη Φυσική, όπου όμως διαγωνίζονται μόνο λίγες εκατοντάδες υποψηφίων τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δυο κύκλων) και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης

 

Μάρνυ Παπαματθαίου

 

Δείτε εδώ τα θέματα της Βιολογίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Δείτε εδώ τα θέματα των Μαθηματικών

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.