Με την πεποίθηση ότι στις επόμενες εκλογές κρίνονται σχεδόν τα πάντα, τα κόμματα «Δράση» και «Δημιουργία Ξανά» ανακοίνωσαν κοινή εκλογική κάθοδο.

Στόχος είναι να υπάρξει μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή» στη Βουλή, η οποία θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο σχηματισμών Θάνος Τζήμερος και Στέφανος Μάνος, στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανήγγειλαν τη δημιουργία του συνασπισμού.

Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία η «Δημιουργία Ξανά» έλαβε 2,15% και η «Δράση» 1,8%.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν, στο κατώφλι του 3% για είσοδο στη Βουλή, πέντε βουλευτές στη «Δημιουργία Ξανά» και τέσσερις στη «Δράση», ενώ δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας» σε εκλόγιμη θέση, ακόμη και αν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Τζήμερος είπε ότι «θα στηρίξουμε και θα πιέσουμε την επόμενη κυβέρνηση προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων» προσθέτοντας ότι θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, η οποία όμως θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο και χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων ενώ δεν απέκλεισε και συμμετοχή του συνασπισμού στην κυβέρνηση.

Αύριο, ο κ. Τζήμερος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Φιλελευθέρων, με στόχο να μεταφερθεί η εικόνα ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένας μεταρρυθμιστικός πόλος ο οποίος εννοεί αυτά που λέει.

«Ο ρόλος μας, αν μπούμε στη Βουλή» είπε με τη σειρά του ο κ. Μάνος, «θα είναι σταθεροποιητικός και έντονα μεταρρυθμιστικός».

Ο κ. Τζήμερος δεν απέκλεισε συμμετοχή του συνασπισμού στη νέα κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι θέτει στην πρώτη σειρά των μεταρρυθμίσεων την αλλαγή της σχέσης πολίτη-πολιτείας και την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης, αλλαγές με μεγάλες πρακτικές εφαρμογές και απελευθέρωση δυνάμεων του δημοσίου τομέα.

Για μένα το πιο σημαντικό είναι η πολιτική βούληση, τόνισε ο κ. Μάνος υπογραμμίζοντας ότι ούτε η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, ούτε του Γ. Παπανδρέου ήθελαν τις μεταρρυθμίσεις.

Σε ερώτηση αν τάσσονται υπέρ των απολύσεων 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι κ.κ. Μάνος και Τζήμερος απάντησαν στο ίδιο πνεύμα, ότι πρέπει να γίνουν τα σωστά βήματα και ότι αν απομονώσουμε ένα στοιχείο όπως αυτό αυθαίρετα χωρίς να αλλάξουν ταυτόχρονα οι αντιπαραγωγικοί νόμοι και η γραφειοκρατία, το αποτέλεσμα θα είναι το απόλυτο μηδέν.

Πρέπει, είπε ο κ. Τζήμερος, τα πράγματα να γίνουν με τη σωστή σειρά: «Απελευθέρωση της οικονομίας, τόνωση των επενδύσεων και σιγά- σιγά χτίσιμο του νέου Δημοσίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.