Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Eurovision: Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό – Η σειρά εμφάνισης στον τελικό

Μάιος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με δέκα από τις 18 χώρες να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.
Οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό είναι (με την σειρά που ανακοινώθηκαν):

Ρουμανία
Μολδαβία
Ισλανδία
Ουγγαρία
Δανία
Αλβανία
Κύπρος
Ελλάδα
Ρωσία
Ιρλανδία

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό βρέθηκαν στο κέντρο τύπου για μια μίνι συνέντευξη αλλά και για να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό.

Την αρχή έκανε η Ρουμανία όπου θα διαγωνιστεί στην 14η θέση, ακολούθησε η Μολδαβία όπου θα της δοθεί η ευκαιρία να κλείσει την αυλαία του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, η Μολδαβία θα εμφανιστεί 26η.

Σειρά είχε η Ισλανδία, στην έβδομη (7) θέση κληρώθηκαν ο Jonsi και η Greta με το «Never Forget», οι Compact Disco από την Ουγγαρία θα διαγωνιστούν στην δεύτερη (2) θέση και η συμμετοχή της Δανίας στην 15η θέση.

Η Rona Nishliu από την Αλβανία και το τραγούδι της «Suus» θα διαγωνιστούν στην τρίτη (3) θέση, η Ήβη Αδάμου για την Κύπρο θα διαγωνιστεί στην όγδοη (8) θέση και η Ελευθερία Ελευθερίου για την Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 16η θέση!

Οι γιαγιάδες από τη Ρωσία θα εμφανιστούν σχετικά νωρίς, στην έκτη (6) θέση ενώ οι δίδυμοι από την Ιρλανδία θα διαγωνιστούν στην πολύ καλή 23η θέση.

Οι συμμετέχοντες στον Β’ Ημιτελικό της 24ης Μαΐου θα εμφανιστούν ως εξής:

1. Σερβία
2. ΠΓΔΜ
3. Ολλανδία
4. Μάλτα
5. Λευκορωσία
6. Πορτογαλία
7. Ουκρανία
8. Βουλγαρία
9. Σλοβενία
10. Κροατία
11. Σουηδία
12. Γεωργία
13. Τουρκία
14. Εσθονία
15. Σλοβακία
16. Νορβηγία
17. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
18. Λιθουανία

www.eurovision-greece.com

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 23rd, 2012 at 00:26 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply