Κάθε μέρα που περνά όλο και πιο κρίσιμη είναι για το αύριο της ΑΕΚ, με το σκοτάδι πια να έχει σκεπάσει για τα καλά τα Σπάτα…

Η ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν φέρνει την «Ενωση» ενώπιον μεγάλων αλλαγών, σε διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Περισσότερο από όλα φαίνεται ότι θα επηρεάσει την επόμενη μέρα η αρνητική εξέλιξη στο θέμα της αδειοδότησης.

Πάνω από μία ώρα διήρκεσε η χθεσινή ακρόαση των «κιτρινόμαυρων» και του προέδρου τους Ανδρέα Δημητρέλου στα γραφεία της ΕΠΟ, με σκοπό να πείσει ότι όντως η ΑΕΚ αξίζει να λάβει την αδειοδότηση και ότι βαδίζει σε δρόμο εξυγίανσης ή έστω να λάβει η ομάδα μια νέα σιωπηρή παράταση ως το τέλος Ιουνίου, ώστε να αποδείξει ότι μπορεί να είναι μια αξιόπιστη εταιρία.

Η τριμελής επιτροπή της ομοσπονδίας ωστόσο δεν πείστηκε από όσα άκουσε, επαναλαμβάνοντας την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας από πλευράς ΑΕΚ και τα μεγάλα χρέη, που αγγίζουν τα 4.500.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ΑΕΚ χρωστά 2.500.000 ευρώ προς την Εφορία, που αφορούν πρόστιμο και ληξιπρόθεσμες οφειλές του άρθρου 44. Τα υπόλοιπα χρήματα έχουν να κάνουν με τη μη τήρηση συμφωνιών-διακανονισμών προς τρίτους (παίκτες, προπονητές, προσωπικό). Μέσω της ΕΠΟ διευκρινίστηκε ότι, εάν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, με άμεση προσκόμιση από πλευράς ΑΕΚ δικαιολογητικών και χρημάτων, θα ακολουθήσει -ίσως σήμερα- και από την UEFA αρνητική τελική εισήγηση στο θέμα του «Δικεφάλου».

Εκτός Ευρώπης

Αυτό θα έχει ως συνέπεια την οριστική επιβολή ποινής στον σύλλογο, με έναν χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη (το Γιουρόπα Λιγκ εν προκειμένω), απαγόρευση μεταγραφών για παίκτες άνω των 22 ετών και ξένους και μη δυνατότητα ανανέωσης συμβολαίου με ποδοσφαιριστές -άνω των 22 ετών- από το υπάρχον ρόστερ. Καταστροφικό το σενάριο δηλαδή, για μια ΑΕΚ που οφείλει να δείξει προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο και να κινηθεί στην επόμενη μέρα με τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, τόσο από την επίσημη απόφαση όσο βέβαια και από τη συνάντηση που θα έχουν οι Ανδρέας Δημητρέλος και Ντέμης Νικολαΐδης. Οι δυο τους ανέβαλαν το χθεσινό ραντεβού για απόψε, ενώ και το Δ.Σ. προφανώς θα μεταφερθεί για αύριο, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της κομβικής Γ.Σ. «Πρέπει να προχωρήσει η ΑΕΚ μπροστά, γιατί είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο πίσω της» επισήμανε ο γκολκίπερ Κωνσταντόπουλος.

Μέσα σε όλα, τις εξελίξεις περιμένει και ο Νίκος Κωστένογλου, το μέλλον του οποίου θα καθοριστεί κατά βάσιν από τις προθέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη. Παράλληλα, οι μικρομέτοχοι ανακοίνωσαν τη δική τους πρόταση σωτηρίας, υποστηρίζοντας ότι αρκεί 25.000 φίλοι της AEK να δώσουν από 400 ευρώ.

Θοδωρής Λινάρδος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.