Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο – Στον τελικό η Νιαγκουάρα

Κολύμβηση: Πρωταθλητής Ευρώπης ο ΓρηγοριάδηςΣτην κορυφή του ευρωπαϊκού βάθρου ξαναβρέθηκε μετά από 4 χρόνια ο Αρης Γρηγοριάδης. Ο θεσσαλονικιός πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης (Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία) στα 100 μ. ύπτιο με επίδοση 53.86. Είναι η πρώτη φορά που ο Γρηγοριάδης κατακτά την πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 100 μ. ύπτιο που είναι ολυμπιακό αγώνισμα, ενώ το 2008 στο Αϊντχόφεν ήταν πρώτος στα 50 μ. ύπτιο (μη ολυμπιακό αγώνισμα) και δεύτερος στα 100 μ. ύπτιο.

Στην κούρσα που εξελίχθηκε το απόγευμα ο Γρηγοριάδης έκανε καταπληκτική εκκίνηση, ξεπερνώντας το παραδοσιακό μειονέκτημά του, διατήρησε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 53.86, μπροστά από τον Γερμανό Ντε Μέουβ (54.06) και τον Ισραηλινό Τουμάρκιν (54.14). Ο έλληνας κολυμβητής είχε προκριθεί με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον τελικό (53.89) πίσω από τον Ντε Μέουβ.

Με ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ συνδίασε την κατάκτηση της έκτης θέσης στον τελικό των 50 μ. πεταλούδας η Κριστέλ Βουρνά. Η πατρινή πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 26.52 και βελτίωσε ακόμη περισσότερο το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Σε ρότα για την κατάκτηση μεταλλίου στα 100 μ. ελεύθερο έδειξε ότι βρίσκεται η Νέρι Νιαγκουάρα η οποία μετά από πενταετή απουσία ξαναβρέθηκε στις ευρωπαϊκές πισίνες. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε με την τρίτη καλύτερη επίδοση (54.98) της ημιτελικής σειράς της αλλά και συνολικά στον αυριανό τελικό. Η Νιαγκουάρα είναι η πρώτη ελληνίδα κολυμβήτρια που κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό μετάλλιο, όταν το 2006 είχε καταταγεί τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.