Θετική χαρακτηρίζει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας

«Κοράκι» της δραχμής η RyanairΑπαράδεκτες δηλώσεις για αερομεταφορέα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έκανε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Rynair, κ. Μάικλ Ο’ Λίρι, καθώς, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ως …ευλογία την επιστροφή της χώρας μας στην δραχμή, αφού θα εκτόξευε τις δουλειές της εταιρίας!

Ερωτηθείς για το εάν η Ryanair έχει κάποιο σχέδιο για την περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ο κ. Ο’ Λίρι απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, αφού θεωρεί θετικό ενδεχόμενο για τα επιχειρηματικά σχέδια των αερογραμμών το να επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή.
«Είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα και θα έκανε καλό στις δουλειές μας, εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και υιοθετούσε την δραχμή ή κάποιο άλλο υποτιμημένο νόμισμα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Όπως τόνισε, στο ενδεχόμενο ενός “Grexit”, «ο τουρισμός θα ήταν από τους κλάδους που θα “πετούσε” στην Ελλάδα και θα είχαμε μία “εισβολή”, διότι όλα θα γίνονταν πολύ φτηνότερα».

«Βέβαια», τόνισε, «η διαχείριση θα ήταν δύσκολη τις πρώτες δύο εβδομάδες», αφού θα ήταν άγνωστο εάν «τα αεροδρόμια θα χρέωναν σε δραχμή ή σε ευρώ». «Είμαι βέβαιος ότι θα χρέωναν σε ευρώ» είπε ο κ. Ο’ Λίρι.
Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ήρθαν σε συνέχεια της ανακοίνωσης της διακοπής των δρομολογίων της προς Ρόδο και Κω από τον Οκτώβριο του 2012.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.