Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φοροκυνηγητό από το ΣΔΟΕ για τις αποδείξεις

Μάιος 22nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Παραπάνω φόρο θα πληρώσουν όσοι δεν καλύψουν το όριο στις δηλώσεις

Φοροκυνηγητό από το ΣΔΟΕ για τις αποδείξειςΣτο κυνήγι των αποδείξεων και του ελέγχου των πλαστών τιμολογίων μπαίνει το ΣΔΟΕ καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι εισπράξεις από ΦΠΑ μειώνονται μήνα με το μήνα με ρυθμό πάνω από 10% ενώ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς καλεί τους φορολογούμενους να ζητούν αποδείξεις.

«Η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον». Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Ζανιάς κατά την επίσκεψή του στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών -διήρκεσαν λίγο πάω από μια ώρα- με τα στελέχη και την ηγεσία του ΣΔΟΕ ήταν η εντατικοποίηση των ελέγχων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Υπό το βάρος των δυσμενών στοιχείων για την πορεία των φορολογικών εσόδων κατά το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου (-24% σύμφωνα με πληροφορίες, σε ετήσια βάση) ο κ. Ζανιάς επιχειρεί θα θέσει σε επιφυλακή τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό τονίζοντας επίσης παράλληλα την ατομική ευθύνη των πολιτών για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων (διαδικασία που ξεκίνησε) οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματός τους, με μέγιστο απαιτούμενο όριο αποδείξεων τα 15.000 ευρώ για εισοδήματα υψηλότερα των 60.000 ευρώ.

Αν δηλωθούν λιγότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, στη διαφορά επιβάλλεται έξτρα φόρος με συντελεστή 10%.
Αυτό σημαίνει πως για παράδειγμα για εισόδημα 16.000 ευρώ, απαιτούνται αποδείξεις 4.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος δηλώσεις αποδείξεις 3.000 ευρώ

Ο κ. Ζανιάς ανακοίνωσε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων θα επιστρέψει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά τις εκλογές ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ του 2009.

 

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 22nd, 2012 at 10:54 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply