Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τόκιο: Aνοιξε τις πόρτες του ο υψηλότερος πύργος στον κόσμο

Μάιος 22nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ονομάζεται Skytree και είναι κέντρο ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων και πόλος έλξης τουριστών

Τόκιο: Aνοιξε τις πόρτες του ο υψηλότερος πύργος στον κόσμοΤο νέο του ορόσημο φαίνεται πως απέκτησε το Τόκιο, με την ολοκλήρωση των εργασιών του «Skytree» του υψηλότερου πύργου ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων στον κόσμο.

Σχεδόν 8.000 επισκέπτες αναμένονταν να μπουν στους ανελκυστήρες υψηλών ταχυτήτων του για να ανέβουν στα παρατηρητήρια τα οποία βρίσκονται σε ύψους 634 μέτρων από το έδαφος και να γιορτάσουν τη λήξη των εργασιών του πύργου, αλλά και να κατευθυνθούν στο μεγάλο εμπορικό κέντρο που διαθέτει.

Μάλιστα για να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια με τα οποία θα απολάμβαναν την πανοραμική θέα και παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις που ήθελαν το Τόκιο συννεφιασμένο στα εγκαίνια, ορισμένοι Ιάπωνες περίμεναν στην ουρά για περισσότερο από μία εβδομάδα για να αποκτήσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια.

Το «Skytree» έχει αναγνωριστεί από το ρεκόρ Γκίνες ως ο υψηλότερος πύργος του κόσμου, αφήνοντας πίσω του τον πύργο της Καντόνας στην Κίνα, ο οποίος έχει ύψος 600 μέτρα.

Η υψηλότερη κατασκευή του κόσμου είναι το Μπουρτζ αλ Χαλίφα στο Ντουμπάι, ο οποίος υψώνεται σε 828 μέτρα πάνω από τη γη, όμως αυτό το κτίριο εμπίπτει σε σε διαφορετική κατηγορία διότι είναι χαρακτηρισμένο ως ουρανοξύστης – κατοικήσιμο και σχεδιασμένο να φιλοξενεί γραφεία και καταστήματα.

Εκτός από πύργος ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, το «Skytree» θα λειτουργήσει και ως πόλος έλξης τουριστών, λόγω της επιβλητικής του κατασκευής και της απρόσκοπτης θέας που προσφέρει. Αναμένεται να αντικαταστήσει τον 333 μέτρων Πϋργο του Τόκιο – σύμβολο της ιαπωνικής πρωτεύουσας από το 1958.

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 22nd, 2012 at 23:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply