Εν αναμονή βρίσκονται οι περισσότεροι τηλεπαρουσιαστές, καθώς δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη σεζόν. Το μεγαλύτερο άγχος τους είναι ότι εν καιρώ μνημονίου και οικονομικής κρίσης έχουν ή πρόκειται να λήξουν πολύ σύντομα τα συμβόλαιά τους. Οσο μάλιστα οι ημέρες περνούν και οι υπογραφές δεν πέφτουν τόσο η αγωνία τους κορυφώνεται.

Με το στυλό στο χέρι περιμένουν οι περισσότεροι παρουσιαστές, ελπίζοντας ότι θα κληθούν να υπογράψουν τα συμβόλαια για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η λίστα με τους TV σταρ που βρίσκονται σε αβεβαιότητα είναι μεγάλη και ανάμεσά τους βρίσκονται πρόσωπα που έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο τηλεοπτικό τοπίο, έχοντας μάλιστα σημειώσει πολλές επιτυχίες.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες όμως που επικρατούν και στην τηλεοπτική αγορά δεν επιτρέπουν στα στελέχη των σταθμών να προγραμματίσουν από τώρα το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεσμεύσουν αλλά και να δεσμευτούν σε συνεργασία με κανέναν παρουσιαστή.

Και όσοι έχουν ήδη ή πρόκειται να βάλουν την πολυπόθητη υπογραφή μάλλον αυτή θα είναι μονοετούς διάρκειας και μόνο για τη συγκεκριμένη εκπομπή που θα τους προταθεί, καθώς, όπως φαίνεται, η εποχή των «χρυσών μακροχρόνιων συμβολαίων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Τι γίνεται όμως; Ποιοι παρουσιαστές κοιμούνται ήρεμα έχοντας εξασφαλίσει το τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν και ποιοι ονειρεύονται την ημέρα που θα υπογράψουν; Η «Espresso της Κυριακής» έψαξε, έμαθε και σας αποκαλύπτει τα πάντα για τα συμβόλαια των TV σταρ.

ΑΝΤ1: Χωρίζουν Φερεντίνος – Χρηστίδου, επιστρέφουν Ζέτα και «Dancing»

Αν και σε συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στην Ελένη Μενεγάκη ο Γιώργος Παπαδάκης είπε ότι το συμβόλαιό του με τον ΑΝΤ1 λήγει φέτος, εντοούτοις, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο «πατριάρχης των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών» έχει δεσμευτεί από το κανάλι του Αμαρουσίου και για την επόμενη σεζόν.

Μεγάλη είναι η λίστα όμως των παρουσιαστών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν με το τέλος των εκπομπών τους ή πρόκειται να λήξουν το αμέσως επόμενο διάστημα και περιμένουν να συναντηθούν με στελέχη του ΑΝΤ1 για να μιλήσουν για καινούργια συνεργασία.

Η Ζέτα Μακρυπούλια μπορεί πέρυσι να έμεινε εκτός τηλεοπτικού τοπίου και να ακούστηκαν πολλά για το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1, αλλά η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία μεταξύ του σταθμού και της παρουσιάστριας του «Dancing with the stars» έχει επιτευχθεί. Οι υπογραφές λοιπόν φαίνεται ότι είναι μια τυπική διαδικασία και το μόνο που απομένει είναι να οριστεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσει να μεταδίδεται το talent show.

Ο Χρήστος Φερεντίνος και η Σίσσυ Χρηστίδου θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους με τον σταθμό στα τέλη Ιουνίου με τη λήξη του «Πρωινού ΑΝΤ1». Ωστόσο, όπως φαίνεται, ακόμα και αν στο κανάλι καταφέρουν να διατηρήσουν την πρωινή ζώνη και την επόμενη σεζόν, ο Χρήστος και η Σίσσυ δεν θα συνεχίσουν ως δίδυμο σε αυτήν.

Ο μεν Φερεντίνος, που είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του σταθμού, θα κληθεί να μιλήσει για κάποια εκπομπή στο prime time. Και καλώς εχόντων των εξελίξεων, θα υπογραφεί καινούργιο συμβόλαιο, εκτός και αν η πρόταση που θα του γίνει δεν τον ικανοποιεί.

Η δε Σίσσυ όμως, στην περίπτωση που συνεχίσει η πρωινή εκπομπή, φαίνεται ότι θα παραμείνει σε αυτήν, αλλά με άλλο πρόσωπο δίπλα της. Ποιο θα είναι αυτό; Ενα από τα πιο πιθανά είναι η Νάντια Μπουλέ (που φέτος δοκιμάστηκε σε καινούργιο ρόλο, αυτόν της παρουσίασης του «Black out»). Είναι από τα πρόσωπα με τα οποία θέλει ο σταθμός να συνεχίσει τη συνεργασία του και σκέφτονται είτε να αναλάβει κάποια καινούργια εκπομπή είτε να βρεθεί στην πρωινή ζώνη.

Αντίθετα, το σενάριο που θέλει τον Σπύρο Σούλη να βάζει την υπογραφή του αναλαμβάνοντας την πρωινή εκπομπή είναι ανακριβές και οι προσπάθειες του σταθμού επικεντρώνονται στο να καταφέρουν την επόμενη σεζόν ο παρουσιαστής να μπει ξανά «Με το δεξί» στο τηλεοπτικό τοπίο.

STAR: Ανανέωσαν όλοι, εκτός του Μαλέλη (που δεν θα κατέβει στην πολιτική)

Σε πιο ήρεμη κατάσταση βρίσκονται οι παρουσιαστές του STAR. Οσο μπορούν βεβαίως να είναι σε ήρεμη κατάσταση βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Τουλάχιστον όμως, τα «δυνατά χαρτιά» του σταθμού, δηλαδή οι Τατιάνα Στεφανίδου, Ελεονώρα Μελέτη, Φώτης Σεργουλόπουλος και Μαρία Μπακοδήμου, έχουν ανανεώσει ήδη τα συμβόλαιά τους και για την επόμενη σεζόν.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι μέσα στον χρόνο λήγει το συμβόλαιο και του Σταμάτη Μαλέλη. Ωστόσο, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος θα αποχωρήσει εν μέσω της ευρύτερης οικονομικής κρίσης από το κανάλι για να κατέβει στην πολιτική, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την τηλεόραση τώρα που αντιμετωπίζει τόσο έντονα προβλήματα, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται από τις επάλξεις του σταθμού της Κηφισιάς. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, το συμβόλαιό του με τον STAR θα ανανεωθεί, ενώ ο ίδιος θα συνεχίσει να ασχολείται ενεργά και με την πολιτική αλλά όχι μέσα από τη Βουλή.

ALPHA: Αγωνία για Λάκη, Ναταλία και Βίκυ (αν θα πάρει το «πακέτο»)

Είναι το πιο δυνατό χαρτί του ALPHA και σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις που τις ζηλεύουν όλοι. Ο λόγος φυσικά για τον Λάκη Λαζόπουλο, που φέτος λήγει το συμβόλαιό του με το κανάλι της Κάντζας αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για το τηλεοπτικό μέλλον του, καθώς είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα κανάλια θα τον ήθελαν στο δυναμικό τους.

Λογικό λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατάσταση να είναι διαφορετική, δηλαδή, την αγωνία μέχρι να πέσουν οι υπογραφές να την έχουν οι υπεύθυνοι του ALPHA προσπαθώντας να ανανεώσουν τη συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, το μόνο που έχουν να ανησυχούν δεν είναι μήπως ο Λάκης «την κάνει» για κάποιο άλλο κανάλι, αλλά μήπως θελήσει να ξεκουραστεί από την πίεση της τηλεόρασης και να ασχοληθεί με τις άλλες δραστηριότητές του, κυρίως με το θέατρο. Αν και όσοι τον γνωρίζουν καλά πιστεύουν ότι ο Λάκης δεν θα στεναχωρήσει τους θαυμαστές του ανά την Ελλάδα και θα ανοίξει ξανά το «Αλ τσαντίρι νιουζ» του συνεχίζοντας να σατιρίζει τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και κάνοντας τους τηλεθεατές να περνούν καλά.

Το… θρίλερ όμως στο κανάλι της Κάντζας παίζεται με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία επίσης σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις στο prime time με την εκπομπή της «Πάμε πακέτο». Το συμβόλαιο της γνωστής παρουσιάστριας λήγει αυτήν τη σεζόν και οι περικοπές που πρόκειται να γίνουν στο κοστολόγιο της εκπομπής μπορεί να μην τη βρουν σύμφωνη. Αν θεωρήσει πως οι μειώσεις μπορεί να προκαλέσουν έκπτωση στην ποιότητα της εκπομπής της, τότε ίσως να μη δεχτεί να βάλει την υπογραφή της και να αναζητήσει άλλη τηλεοπτική στέγη. Αλλωστε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στελέχη άλλου τηλεοπτικού σταθμού έχουν ήδη κάνει πρόταση στην παρουσιάστρια προκειμένου να πάρει το «Πακέτο» της και να το πάει στη δική τους συχνότητα. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα, όταν οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ελπίζοντας να υπάρξει… πακέτο συμφωνίας!

Σίγουρη και χωρίς να ανησυχεί είναι η Ελένη Μενεγάκη, η οποία έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ALPHA και, όπως αποδείχτηκε, η μετακόμιση στη μεσημεριανή ζώνη τής έκανε καλό, αφού η «Ελένη» της σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις.

Χωρίς άγχος είναι και ο Νίκος Μουτσινάς με τη Μαρία Ηλιάκη, καθώς «δέθηκαν» με καινούργιο μονοετές συμβόλαιο με το κανάλι, ώστε να συνεχίσουν να παρουσιάζουν την εκπομπή «Δέστε τους». Σίγουρο μάλιστα θεωρείται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανανεώσει τη συνεργασία της και η Κατερίνα Καινούργιου.

Αντίθετα, η Ναταλία Γερμανού, παρά την επιτυχία της εκπομπής της, δεν μπορεί να είναι «Μες στην καλή χαρά», καθώς εκκρεμεί η τελική συνάντηση με στελέχη του σταθμού. Σε ανεπίσημη επαφή μπορεί να έχουν πει στην παρουσιάστρια πως η εκπομπή της θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν αλλά, αν δεν πέσουν οι υπογραφές, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο. Ωστόσο, στο κανάλι θέλουν ξανά στο δυναμικό τους την παρουσιάστρια και θεωρείται πως, ακόμα και αν δεν καταφέρουν λόγω των οικονομικών δυσκολιών να βγάλουν την εκπομπή του Σαββατοκύριακου και την επόμενη σεζόν, τότε θα προτείνουν στη Ναταλία να παρουσιάσει κάποια βραδινή εκπομπή.

MEGA: Καθυστερούν τις υπογραφές με Λιάγκα, Σκορδά και «Αρνι»

Υπεράνθρωπες ή, για να ακριβολογούμε, «υπερ-χρηματικές» προσπάθειες σκοπεύουν να κάνουν στο MEGA για να βγάλουν στον αέρα την επόμενη σεζόν το «Πρωινό mou». Ακόμα το τοπίο είναι θολό, αλλά επιθυμία των στελεχών του σταθμού είναι, ακόμα και αν δεν καταφέρουν να διατηρήσουν την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη τους, να κρατήσουν στο δυναμικό τους τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά.

Αν και πριν από λίγες ημέρες ήταν να γίνει συνάντηση του Πέτρου Μπούτου με το ζευγάρι των παρουσιαστών, τελικά αναβλήθηκε μέχρι να ξεκαθαρίσουν το τι ακριβώς μπορούν να τους προτείνουν. Η συνάντηση λοιπόν ορίστηκε για τις αρχές Ιουνίου και εκεί θα πέσουν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις.

Τον επόμενο μήνα θα γίνει και η συνάντηση με το άλλο MEGA-λο όνομα του σταθμού, τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Στο κανάλι της Μεσογείων θέλουν μεν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον πετυχημένο παρουσιαστή, αλλά τα συμβόλαια θα συνταχθούν, όταν αποφασιστεί τι θα κάνει την επόμενη σεζόν. Αλλωστε, ο «Αρνι» θέλει να συνεχίσει τον «Ομορφο κόσμο» του αλλά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχει και άλλη πρόταση να κάνει στα στελέχη του σταθμού. Οπότε όλα θα εξαρτηθούν όταν τα βάλουν όλα στο τραπέζι, αν και θεωρείται σίγουρο ότι τελικά στο ίδιο τραπέζι θα πέσει και το καινούργιο συμβόλαιο που θα ανανεώσει τη μεταξύ τους συνεργασία για ακόμα μία χρονιά.

Χωρίς συμβόλαιο είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης αλλά, όπως λέγεται στο κανάλι της Μεσογείων, πρέπει οπωσδήποτε την επόμενη σεζόν να βγάλουν στον αέρα το «Just the two of us», ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν στο δυναμικό τους τον πετυχημένο σεναριογράφο και ηθοποιό.

Με… πλάγιο τρόπο θα ανανεώσει τη συνεργασία της με το κανάλι η Μαίρη Συνατσάκη, καθώς την επόμενη σεζόν θα προβληθεί το «Master Chef 2». Αν πάντως γίνει το «Πρωινό mou», η νεαρή ταλαντούχα παρουσιάστρια θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωινή παρέα, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

ΣΚΑΪ: Μοναδική εκκρεμότητα οι Λυριτζής Οικονόμου

Αρκετά ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στον ΣΚΑΪ, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή που θα φέρει τα πάνω… έξω. Συγκεκριμένα, στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνονται τα συμβόλαια όλων των παρουσιαστών του καναλιού αλλά, όπως φαίνεται, θα ανανεωθούν.

Ετσι, θεωρείται σίγουρο ότι οι Νίκος Ευαγγελάτος, Γιώργος Αυτιάς και Πόπη Τσαπανίδου θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με το κανάλι του Φαλήρου. Το μόνο ερώτημα είναι στο τι θα γίνει με το πρωινό δίδυμο, τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, καθώς ακούγεται έντονα ότι στη θέση τους για να αναλάβει την πρωινή εκπομπή θα βρεθεί ο Γιώργος Αυτιάς. Το τι θα γίνει τελικά θα αποφασιστεί μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ο ΣΚΑΪ θα συνεχίσει να μεταδίδει τις ενημερωτικές εκπομπές του σχεδόν όλο το καλοκαίρι.

ΝΕΤ: Ολα ρευστά στο ραδιομέγαρο

Η κατάσταση που ισχύει για τα δυνατά ονόματα της ΕΡΤ είναι γνωστή, καθώς στην κρατική τηλεόραση ισχύει το καθεστώς της ετήσιας σύμβασης. Το τι θα γίνει λοιπόν με το συμβόλαιο της Ελλης Στάη, καθώς και αυτά των Κώστα Αρβανίτη και Μαρίας Σαράφογλου, αλλά και πολλών ακόμα παρουσιαστών θα αποφασιστεί μετά τις εξελίξεις και τις όποιες αλλαγές βεβαίως υπάρξουν στη διοίκηση της ΕΡΤ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.