“Έφυγε” ο Ρόμπιν Γκιμπ, ένα από τα τρία αδέλφια που δημιούργησαν το θρυλικό συγκρότημα της ντίσκο, Bee Gees. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Πριν από έναν μήνα περίπου ο 62χρονος Γκιμπ νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου μετά από πνευμονία. Πάντως τα κατάφερε και επανήλθε, αλλά τελικά δε θα άντεχε για πολύ…

«Η οικογένεια του Ρόμπιν Γκιμπ των Bee Gees ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο Ρόμπιν απεβίωσε μετά την μακρά μάχη του με τον καρκίνο», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. «Η οικογένεια ζήτησε η ιδιωτική της ζωή να τύχει σεβασμού σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή».

Ο Γκιμπ γεννήθηκε στο Νησί Μαν ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία το 1949. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Μάντσεστερ και μετά στην Αυστραλία όπου ο Ρόμπιν, ο Μορίς και ο μεγαλύτερος αδελφός τους Μπάρι άρχισαν την καριέρα τους δημιουργώντας το συγκρότημα Bee Gees.

Το συγκρότημα απέκτησε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με μια σειρά από ερωτικές μπαλάντες και κομμάτια της ντίσκο όπως τα “Stayin’ Alive”, “How Deep Is Your Love” και “Night Fever”. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του έφθασαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που τους έκανε συγκρίσιμο μέγεθος με συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Pink Floyd για την μουσική βιομηχανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ας τον απολαύσουμε στο How deep is your love

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.