Ανεστάλη για τυπικούς λόγους η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Πρώτη στο Επικρατείας της ΝΔ η ΝτόραΚλείδωσε οριστικά και ανακοινώνεται και επισήμως το απόγευμα η επιστροφή της κυρίαςΝτόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα από το οποίο διεγράφη πριν δυο χρόνια με απόφαση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις διά ζώσης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η συμφωνία οριστικοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε συνάντηση που είχαν σε σπίτι των βορείων προαστίων, η κυρία Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά, με την παρουσία και των κκ. Ι. Μιχελάκη και Κ. Μπακογιάννη.

Για τις εξελίξεις ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Σαμαράς την εκλογική επιτροπή της Ν.Δ. και μετέπειτα την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, όπου και τυπικά επικυρώθηκε η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Επίσης δήλωσε ότι «έρχονται όλοι» αναφερόμενος σε πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ ενώ ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα γίνει Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Την ίδια στιγμή και η κυρία Μπακογιάννη, που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα προεδρεύσει του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά η συνεργασία -και όχι η συγχώνευση- με τη Ν.Δ.

Μετά από τη συνεδρίαση που θα γίνει στα γραφεία του κόμματος, επί της Λεωφ. Συγγρού, αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις -δηλώσεις περί του πολιτικού «γάμου» με τον κ. Σαμαρά, πιθανότατα σε κεντρικό ξενοδοχείο και μάλλον όχι στα γραφεία της Ν.Δ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το κείμενο που θα «συνοδεύσει» την ανακοίνωση της συνεργασίας, στο οποίο θα υπάρχει σαφής αναφορά ότι η Ν.Δ. παραμένει προσηλωμένη στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες, θα επισημαίνεται πως χρειάζονται αλλαγές και τροποποιήσεις στους όρους του μνημονίου και πως απαιτείται στήριξη των χαμηλών εισοδηματικά τάξεων, ενώ θα δίνεται και έμφαση στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Κράτος.

Η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. δεν σημαίνει και οριστικό τέλος για τη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού επί της ουσίας πρόκειται για κοινή κάθοδο των δυο κομμάτων στις εκλογές.

Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη που θα τεθεί και για συμβολικούς λόγους επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές οι κκ. Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο) και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη). Στις λίστες θα συμμετέχει και ο κ. Ι. Οικονόμου (στη Β΄Αθήνας και θα τοποθετηθεί μετά τον κ. Ι. Παπαθανασίου της ΝΔ), ενώ ο κ. Δ. Ζαφειριάδης θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη Συμμαχία

Ανεστάλη για τυπικούς λόγους η λειτουργία της ΔΗΣΥ
Την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε το απόγευμα. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ

Η συστράτευση που θέλει ο κ. Σαμαράς και το κάλεσμα για πανστρατιά και δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου αποκτά και άλλους συμμάχους από το δεξιό χώρο.

Mετά την απόφαση του κ. Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, έτοιμοι να προσχωρήσουν στη Ν.Δ. εμφανίζονται και οι προερχόμενοι από το κόμμα του, πρώην βουλευτές, οι κκ. Αθ. ΠλεύρηςΚυρ. ΒελόπουλοςΚ. Κιλτίδης.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει και αντίστοιχη κίνηση από την ευρωβουλευτή κ. Ν. Τζαβέλλα, για συνεργασία με τη ΝΔ, εν αντιθέσει με τον ευρωβουλευτή κ. Θ. Σκυλακάκη της Δημοκρατικής Συμμαχίας που δεν βλέπει με θετικό μάτι τη συμπόρευση της κυρίας Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά και φέρεται αποφασισμένος να μην ακολοιυθήσει.

 

Καρατζαφέρης: «Πατριώτες ή προδότες»

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης – που συναντήθηκε δυο φορές με τον πρόεδρο της ΝΔ εμμένοντας στην αυτοτελή συνεργασία των κομμάτων και όχι στη συγχώνευση- εξαπολύει μύδρους και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για έλλειμμα ηθικής, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά των πρώην βουλευτών του που αποχώρησαν. «Τα παιδιά είχαν συνεννοηθεί. Άλλωστε, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης είναι στην ίδια πολιτική σάρκα. Εδώ και καιρό είχα καταλάβει πως παίζουν παιχνίδι», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και διευκρίνισε πως κάποιοι αποχώρησαν γιατί υπήρξαν «αντιπαροχές», κάποια ανταλλάγματα δηλαδή, ενώ υποστηρίζει, πιστεύοντας ότι θα μπει στη Βουλή, ότι στις εκλογές θα κατέβει με σύνθημα «με πατριώτες ή με προδότες».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Γ. Κύρτσος, ανέφερε πως υπάρχει κρίση αξιοπιστίας και αυτοκαταστρέφονται στη ΝΔ, νομίζοντας ότι καταστρέφουν τον ΛΑΟΣ. Μάλιστα, δίνοντας στοιχεία των διαβουλεύσεων ΝΔ και ΛΑΟΣ, υποστήριξε πως η πρόταση του κ. Σαμαρά δεν ήταν δίκαιη, καθώς αφορούσε μόνο ένα «άνοιγμα» στον Καρατζαφέρη και σε δύο-τρία στελέχη του κόμματος. «Δεν μπορούμε να πάμε στην πολιτική με όρους αγοραπωλησίας, εάν το ήθελε ο Καρατζαφέρης θα μπορούσε να είχε πουλήσει τον εαυτό του» είπε (Real fm). Την ίδια στιγμή ο κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε (Ράδιο Θεσσαλονίκη) ότι θα στείλει επιστολή στον κ. Καρατζαφέρη με την οποία θα του γνωστοποιεί πως αποχωρεί από το ΛΑΟΣ και δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και τάχθηκε υπέρ της ευρύτερης κεντροδεξιάς συνεργασίας, διευκρινίζοντας όμως πως δεν έχει κάνει συζήτηση με τον κ. Σαμαρά..

Από τη Δράση στη ΝΔ ο Στ. Σταυρίδης

 

Υπέρ της ΝΔ τάχθηκε ο κ. Στ. Σταυρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «ΔΡΑΣΗΣ» του κ. Στ. Μάνου στις εκλογές της 6ης Μαϊου.

«…Στις επόμενες εκλογές διακυβεύεται η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, από τους λαϊκιστές που πουλάνε ψεύτικη ελπίδα στον λαό. Είναι επιβεβλημένο η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Γι’ αυτό, οι δυνάμεις της δημιουργίας και της αγοράς, οφείλουμε να στηρίξουμε σθεναρά την ΝΔ» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταυρίδης που γνωστοποιεί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα, αλλά θα στηρίξει ενεργά τη ΝΔ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.