Τζάμπολ σήμερα και… ο Θεός να βάλει το χέρι του

Για πολλοστή φορά η σειρά των τελικών μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για τον τίτλο στην Α1 μπάσκετ ανδρών βρίσκεται στο έλεος της οπαδικής αλητείας. Η αρχή έγινε με τις συγκρούσεις των χουλιγκάνων των «αιωνίων» στην Κωνσταντινούπολη τις ημέρες του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και την περασμένη Πέμπτη, πριν από το πρώτο τζάμπολ στο ΣΕΦ άρχισαν τα όργανα. Το πούλμαν της αποστολής του ΠΑΟ δέχτηκε επίθεση με πέτρες (στη φωτογραφία τα θρυμματισμένα παράθυρα) με αποτέλεσμα να τραυματισθούν οι Περπέρογλου και Σμιθ και να αναβληθεί ο πρώτος τελικός. Ακολούθησε την Παρασκευή σύσκεψη στη ΓΓΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων, της Αστυνομίας, του διοργανωτή ΕΣΑΚΕ, της Ομοσπονδίας (ΕΟΚ) και του Συνδέσμου των παικτών (ΠΣΑΚ).

Ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος (ΠΑΟ) δήλωσε: «Δεν θα αναλάβω καμία ευθύνη, αστική, ποινική, αντικειμενική, γιατί μπορεί να έχουμε και νεκρούς»! Ο κ. Γ. Σκινδήλιας (ΟΣΦΠ) εξέφρασε τη θέση να γίνουν τα ματς παρουσία οπαδών τονίζοντας όμως ότι «θα κάνουμε ό,τι μας πει η Αστυνομία». Τελικά ο ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξής ανακοίνωσε την ακόλουθη απόφαση:

α) Οι αγώνες θα διεξαχθούν παρουσία οπαδών και με ώρα έναρξης 19.00 στο ΣΕΦ σήμερα Δευτέρα (21/5), στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (24/5), Κυριακή (27/5) στο ΣΕΦ και εφόσον χρειαστεί Τετάρτη (30/5) στο ΟΑΚΑ και Σάββατο (2/6) στο ΣΕΦ.

β) Η Αστυνομία να εκπονήσει σχέδιο για την ασφάλεια φιλάθλων και αθλητών που πρέπει να τηρηθεί από τις ομάδες, ειδάλλως δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένας αγώνας.

γ) Η ΕΟΚ δεσμεύτηκε ότι ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στην ολότητά του, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων εκκένωσης γηπέδου, διακοπής αγώνα και ό,τι άλλο προβλέπεται. Η ΓΓΑ με τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας επιφυλλάσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο ακόμη και για τη διακοπή διεξαγωγής της σειράς.

Τζάμπολ λοιπόν σήμερα και… ο Θεός (αν και δεν παίζει μπάσκετ) να βάλει το χέρι του!

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.