Το πρώτο Champions League στην ιστορία της κατέκτησε η Τσέλσι του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς, η οποία επιβλήθηκε της Μπάγερν Μονάχου στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (κανονικός αγώνας και παράταση 1-1). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λονδρέζους ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που ισοφάρισε το γκολ του Μίλερ στην κανονική διάρκεια και σκόραρε το τελευταίο πέναλτι, για να χαρίσει στους «μπλε» το βαρύτιμο τρόπαιο!

Το «φιλμ» του μεγάλου τελικού
Στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας του μεγάλου τελικού του Champions League κρύβονταν όλες οι συγκινήσεις που είχαν να προσφέρουν Μπάγερν και Τσέλσι στους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο. Πρώτα ο Μίλερ, στο 82′, έκανε με σκαστή κεφαλιά το 1-0 για την -τυπικά και ουσιαστικά- γηπεδούχο Μπάγερν, για ν’ απαντήσει στο 88ο λεπτό ο ανυπέρβλητος Ντιντιέ Ντρογκμπά με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Μάτα, που ήταν το πρώτο της Τσέλσι σε όλο το ματς! Με αυτό το σκορ, 1-1, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίωρο της παράτασης.

Εκεί έγινε και η μεγαλύτερη φάση της αναμέτρησης, πλην φυσικά των δύο γκολ. Στο 95ο λεπτό, ο σκόρερ της Τσέλσι «πάτησε» τον Φρανκ Ριμπερί μέσα στη μικρή περιοχή των Λονδρέζων και το πέναλτι δεν θα μπορούσε να μην έχει δοθεί. Ο Γάλλος άσος των Βαυαρών αποχώρησε υποβασταζόμενος (στη θέση του πέρασε ο Όλιτς) και την εκτέλεση ανέλαβε ο άλλος σταρ της ομάδας του Μονάχου, ο Ολλανδός Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος ωστόσο έμελλε να νικηθεί από τον συγκλονιστικό Πετρ Τσεχ, ο οποίος έπεσε στη δεξιά γωνία του και μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Τι είχαμε δει νωρίτερα; Έναν άοσμο, άνοστο και άχρωμο τελικό, όπου η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, δίχως ωστόσο να μπορεί να διαπεράσει την αγγλική άμυνα, που έμοιαζε και πάλι με ιταλικό «κατενάτσιο», ελέω της φιλοσοφίας του τεχνικού της, Ρομπέρτο ντι Ματέο. Από την άλλη, οι «μπλε» δεν είχαν κανέναν παίκτη, πλην του Μάτα, που να μπορεί να μεταφέρει το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή και έτσι, μοιραία, περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, καθώς και ο Ντρογκμπά ήταν πολύ μόνος στην επίθεση.

Στα τελευταία 20 λεπτά, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η είσοδος των «φρέσκων» Μαλουντά και Τόρες για την Τσέλσι έδωσε ώθηση στους Λονδρέζους, που πήραν μέτρα στο γήπεδο και μετέφεραν το παιχνίδι στην εστία της ομάδας του Χάινκες. Το γκολ του Μίλερ ήρθε ως φυσιολογική επιβράβευση των προσπαθειών της Μπαγερν, όμως κόντρα στη ροή του ματς και η «απάντηση» του Ιβοριανού σέντερ φορ των «μπλε» έστειλε το μεγάλο τελικό στην παράταση. Εκεί, το χαμένο πέναλτι του Ρόμπεν ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία ν’ αλλάξει κάτι, αλλά οι Βαυαροί έμειναν με το «αχ» και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι…

Η σειρά των πέναλτι (πρώτη η Μπάγερν):
Λαμ 1-0
Μάτα Απέκρουσε ο Νόιερ
Γκόμες 2-0
Νταβίντ Λουίς 2-1
Νόιερ 3-1
Λάμπαρντ 3-2
Όλιτς Απέκρουσε ο Τσεχ
Κόουλ 3-3
Σβαϊνστάιγκερ Δοκάρι
Ντρογκμπά 3-4

Δείτε


Bayern Munich 1-1 3-4 Pen Chelsea (Final) από goalsarena2012-3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.