Οι πιθανοί βαθμολογικοί συνδυασμοί μετά τα κυριακάτικα ματς ΠΑΟ – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Σούπερ Λίγκα: Ολα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφΕίναι κατά γενική ομολογία τα πλέον συναρπαστικά πλέι οφ από καταβολής τους στη Σούπερ Λίγκα (και συγκεκριμένα από την περίοδο 2007-08) καθώς για πρώτη φορά όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες έχουν ζωντανό και άκρως σημαντικό στόχο πριν από τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής (Κυριακή 20/5).

Τα βλέμματα στρέφονται όπως είναι φυσιολογικό κυρίως στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (σέντρα στις 20.00) όπου ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μάχονται για την πρώτη θέση της βαθμολογίας και το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο το ματς της Τούμπας (σέντρα επίσης στις 20.00) αναμένεται εξίσου συναρπαστικό καθώς ο Ατρόμητος θέλει να αποφύγει την τελευταία θέση και να παίξει λιγότερους προκριματικούς γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες ακόμα και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης η οποία οδηγεί ένα βήμα (δηλαδή μία μόνο προκριματική φάση) πριν από τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης.

« Το Βήμα» καταγράφει το πώς διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία βάσει των συνδυασμών όλων των πιθανών αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής όπως επίσης και μερικές επισημάνσεις για τους στόχους της κάθε ομάδας!

Παναθηναϊκός: Η χειρότερη θέση που μπορεί να πάρει είναι η δεύτερη. Δεν είναι δυνατόν να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Με νίκη ή ισοπαλία με την ΑΕΚ είναι σίγουρα πρώτος. Αν ηττηθεί είναι σίγουρα δεύτερος.

ΑΕΚ: Για να τερματίσει πρώτη πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε τον Παναθηναϊκό. Για να είναι σίγουρη ότι θα είναι δεύτερη απαιτείται τουλάχιστον η ισοπαλία. Δεύτερη ωστόσο μπορεί να τερματίσει και με οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο άλλο ματς πλην νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου. Θα καταλήξει στην τρίτη θέση αν ηττηθεί και ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ επικρατήσει στην Τούμπα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Δικέφαλο του Βορρά η ΑΕΚ είναι εκείνη που παίρνει τη δεύτερη θέση.

ΠΑΟΚ: Για να τερματίσει δεύτερος πρέπει να νικήσει τον Ατρόμητο και η ΑΕΚ να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό. Τερματίζει σίγουρα τρίτος με ισοπαλία στο δικό του ματς αλλά και σίγουρα τελευταίος αν ηττηθεί στην Τούμπα από τον Ατρόμητο.

Ατρόμητος: Ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγει την τελευταία θέση και να «κλέψει» την τρίτη είναι η επικράτηση στην Τούμπα. Διαφορετικά θα παραμείνει στον πάτο της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Η βαθμολογία (μετά από 5 αγώνες):

1. ΠΑΟ 11
2. ΑΕΚ 9
3. ΠΑΟΚ 7
4. Ατρόμητος 5

Οι βαθμολογίες βάσει όλων των πιθανών σεναρίων:

Νίκη Ατρομήτου – Νίκη ΑΕΚ

1. ΑΕΚ 12
2. ΠΑΟ 11
3. Ατρόμητος 8
4. ΠΑΟΚ 7

 

Νίκη ΠΑΟΚ – Νίκη ΠΑΟ

1. ΠΑΟ 14
2. ΠΑΟΚ 10
3. ΑΕΚ 9
4. Ατρόμητος 5

 

Ισοπαλία Ατρομήτου/ΠΑΟΚ – Ισοπαλία ΑΕΚ/ΠΑΟ

1. ΠΑΟ 12
2. ΑΕΚ 10
3. ΠΑΟΚ 8
4. Ατρόμητος 6

 

Ισοπαλία Ατρομήτου/ΠΑΟΚ – Νίκη ΑΕΚ

1. ΑΕΚ 12
2. ΠΑΟ 11
3. ΠΑΟΚ 8
4. Ατρόμητος 6

 

Ισοπαλία Ατρομήτου/ΠΑΟΚ – Νίκη ΠΑΟ

1. ΠΑΟ 14
2. ΑΕΚ 10
3. ΠΑΟΚ 8
4. Ατρόμητος 6

 

Νίκη ΠΑΟΚ – Ισοπαλία ΑΕΚ/ΠΑΟ

1. ΠΑΟ 12
2. ΑΕΚ 10
3. ΠΑΟΚ 10
4. Ατρόμητος 5

 

Νίκη Ατρομήτου – Ισοπαλία ΑΕΚ/ΠΑΟ

1. ΠΑΟ 12
2. ΑΕΚ 10
3. Ατρόμητος 8
4. ΠΑΟΚ 7

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.