Στις 21.45 ο μεγάλος τελικός στην Αλιάντς Αρένα του Μονάχου

Τσάμπιονς Λιγκ: Ιστορική ευκαιρία για Μπάγερν και ΤσέλσιΟ αποψινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, ΝΕΤ) στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου δεν είναι απλώς μια ποδοσφαιρική μονομαχία μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Τσέλσι.

Είναι ενδεχομένως και η απάντηση στο ερώτημα αν αξίζει τον κόπο να αγοράσει κάποιος επιχειρηματίας έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, όπως έκανε ο 45χρονος ρώσος μεγιστάνας κ.Ρομάν Αμπράμοβιτς με την Τσέλσι, όπου έχει ξοδέψει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων που έχει προσθέσει στην επιχειρηματική… συλλογή του και τον αγγλικό σύλλογο.

Ο αποψινός τελικός κρύβει επίσης μια απάντηση στο ερώτημα αν η πιο πρόσφατη «χρυσή γενιά» του γερμανικού ποδοσφαίρου μπορεί να εμπλουτίσει τη συλλογή της με ένα σημαντικό διεθνές τρόπαιο. Ο 29χρονος αρχηγός των βαυαρών Φίλιπ Λαμ και ο 28χρονοςΜπαστιάν Σβάινσταϊγκερ, όπως και ο 27χρονος Μάριο Γκόμεζ έχουν φτάσει αρκετές φορές στην πηγή, τόσο με την Μπάγερν όσο και με την εθνική Γερμανίας, ωστόσο δεν κατάφεραν να γευτούν τη δροσιά της επιτυχίας.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν κ. Ούλι Χένες υποστήριξε ότι «αυτός ο τελικός είναι ο σημαντικότερος στην ιστορία του συλλόγου, καθώς είναι στο γήπεδό μας» και εξήγησε ότι«στα 112 χρόνια ιστορίας, η ευκαιρία να κατακτήσουμε το πέμπτο Τσάμπιονς Λιγκ, στην πόλη μας, στο γήπεδό μας είναι μοναδική».

Από την άλλη πλευρά η Τσέλσι αναζητά τη δική της σφραγίδα που θα την τοποθετήσει και επίσημα στο κλαμπ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Μέχρι στιγμής οι Μπλε του Λονδίνου έχουν έξι συμμετοχές σε ημιτελικούς και μόνο μία παρουσία σε τελικό, το 2008 όταν ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μόσχα.

Μπλε οιωνοί

Εκτός από το γεγονός ότι η τελευταία ομάδα που βρέθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας το πλεονέκτημα έδρας ήταν η Ρόμα το 1984 που ηττήθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα από μια αγγλική ομάδα και πιο συγκεκριμένα τη Λίβερπουλ, η Μπάγερν έχει ακόμη έναν κακό οιωνό να ξορκίσει. Διαιτητής του τελικού ορίστηκε ο 41χρονος πορτογάλος κ. Πέδρο Προένσα έχει διευθύνει 15 αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ των οποίων και δύο αγώνες της Μπάγερν Μονάχου. Κοινός παρονομαστής, ότι και τις δύο φορές οι βαυαροί ηττήθηκαν: 0-2 από τη Μπορντό στη φάση των ομίλων του 2009 και 2-3 από την Ιντερ το 2011.

Να σημειωθεί ότι οι μοναδικές ομάδες που κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ (Κύπελλο Πρωταθλητριών παλαιότερα) εντός έδρας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε 2-0 τη Φιορεντίνα το 1957 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και η Ιντερ που υπέταξε 1-0 τη Μπενφίκα το 1965 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Οι άγνωστες άμυνες

Το γεγονός ότι οι συνολικά επτά τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που θα χάσουν τον τελικό είναι παίκτες της άμυνας και της μεσαίας γραμμής, αναγκάζει τους προπονητές των φιναλίστ να βρουν λύσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες καταστάσεις.

Η Μπάγερν αναμένεται να παραταχθεί με τον Μάνουελ Νόιερ στη θέση του τερματοφύλακα και στην άμυνα τους Λαμ, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ και Κοντέντο, αμυντικούς μέσους τους Τόνι Κρόος και Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ, επιθετικούς μέσους τους Αριεν ΡόμπενΤόμας Μίλερ και Φρανκ Ριμπερί και κεντρικό επιθετικό τονΜάριο Γκόμεζ.

Από την άλλη πλευρά η Τσέλσι θα παραταχθεί με τους Τσεχ κάτω από τα δοκάρια,Μποζίνγκουα και Ασλεϊ Κόουλ στα άκρα της άμυνας, Γκάρι Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίςστο κέντρο της άμυνας, Μίκελ και Εσιέν ως αμυντικά χαφ, ΛάμπανρντΚαλού και Μάτα πιο προωθημένους και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην κορυφή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.