Πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης.

«Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real και σημείωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης».

Ενώ, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης, είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1: «Εμείς θα κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα. Έχουμε 200.000 ανθρώπους πίσω μας που μας ψήφισαν, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στις απειλές, τον πόλεμο της λάσπης, στα παραμύθια, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις Θυμίζω ότι μέχρι και μισό τοις εκατό μας δίνανε, για να διαμορφώσουν κλίμα., Και αν 3.000 Έλληνες δεν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν 3000 χιλιάδες Έλληνες ψήφιζαν ΛΑΟΣ αντί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, θα ήμασταν μέσα στη Βουλή. Για τόσο λίγο χάσαμε την είσοδο στη Βουλή, θα την πάρουμε αυτή τη φορά.»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συνεχίζονται οι διεργασίες στην κεντροδεξιά πολυκατοικία. Χθες, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας προστέθηκε στις φωνές που τάσσονται υπέρ της συνένωσης. Την ίδια ώρα οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο συνεχίζονται και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Χθες, ήταν η σειρά να υπάρξουν διαρροές για επιστροφή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ των Γιώργου Κοντογιάννη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ την Ντόρα Μπακογιάννη οι πληροφορίες την έφερναν από το Επικρατείας έως την…εξέδρα του ψηφοδελτίου. “Παζάρι” γινόταν και για τα δύο πρωτοπαλίκαρα της Ντόρας Μπακογιάννη, τους Δημήτρη Ζαφειριάδη και Γιάννη Οικονόμου. Χαρακτηριστική του κλίματος ήταν η δήλωση του κ. Κοντογιάννη που υποστήριξε: “Θεωρώ ότι οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει σύντομα θα καταλήξουν. Πρέπει όποια συμφωνία να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο”».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Θέμα χρόνου είναι να δώσουν τα χέρια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία, που έχει ως στόχο τη δημιουργία κεντροδεξιού μετώπου για την παραμονή της χώρας μέσα στην “οικογένεια” του ευρώ, ενδεχομένως να “κλείσει” ακόμη και σήμερα, με ανακοίνωση της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη. Κατά τις ίδιες πηγές, η συμφωνία θα επικυρωθεί μέσα από ένα κείμενο που θα υπογράφεται και από τις δύο πλευρές και θα έχει σαφές πολιτικό πλαίσιο αρχών και θέσεων για τη συγκρότηση ευρωπαϊκού μετώπου με έμφαση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σίγουρη θεωρείται η επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, με τις σχετικές διαβουλεύσεις να βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό στάδιο. Η κα Μπακογιάννη ενδέχεται να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στη λίστα της Α’ Αθηνών, με την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης να αναμένεται ακόμα και σήμερα. Στενός συνεργάτης, πάντως, της Ντόρας Μπακογιάννη και εκ των ανθρώπων-κλειδιά αυτής της πρωτοβουλίας, ξεκαθάριζε χθες στον “AT” ότι πρόθεσή της είναι η ριζική ανανέωση της ΝΔ, στο πλαίσιο ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου, το οποίο θα μπορούσε να προσαρτήσει και δυνάμεις προερχόμενες από άλλους χώρους».

ΒΗΜΑ: Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πλαίσιο της συνεργασίας, αφού από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρότειναν, τη δημιουργία ενός κεντροδεξιού πολυσυλλεκτικού σχήματος, στο οποίο θα έχουν σημείο αναφοράς κόμματα και δυνάμεις από το χώρο της ευρύτερης δεξιάς, του κέντρου και των φιλελευθέρων.

Ένα από τα ζητήματα προς συζήτηση είναι που θα πολιτευθεί η κυρία Μπακογιάννη, αν και υπάρχουν πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής, ότι η ίδια μπορεί να δείξει ανωτερότητα και να προτάξει το εθνικό πάνω από το προσωπικό της συμφέρον και να ζητήσει να μην είναι σε εκλόγιμη θέση.

Με αυτή την κίνηση θα στείλει και μήνυμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά κυρίως της Δημοκρατικής Συμμαχίας που τη στήριξαν, ότι η συμμαχία με τον κ. Σαμαρά γίνεται για εθνικούς λόγους και όχι καθαρά για προσωπική φιλοδοξία, λόγω της μη εισόδου του κόμματος στη Βουλή.

Ως αντίβαρο και απάντηση σε όσους προβάλλουν ενστάσεις για την επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς, που έθεσε επικεφαλή της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα, το κεντρικό στέλεχος της «λαϊκής δεξιάς» κ. Π. Ψωμιάδη, είναι σε καλό δρόμο και με την υπόθεση της επιστροφής του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, αν και είναι αρκετά πιο σύνθετη περίπτωση και θέλει άλλους χειρισμούς.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φήμες ότι σε συνεννόηση με τη Ν.Δ. βρίσκονται, εκτός των επαφών με τον κ. Καρατζαφέρη, οι δυο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι κκ. Αθ. Πλεύρης (από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της συμμαχίας με τη ΝΔ) και Κυρ. Βελόπουλος.

Το ερωτηματικό είναι τι θα πράξει ο κ. Καρατζαφέρης που αφήνει την πόρτα ανοικτή της επιστροφής και πλέον θέτει το θέμα να διατηρήσει ο ΛΑΟΣ την αυτοτέλειά του και να αναλάμβανε άλλο πρόσωπο επικεφαλής του κεντροδεξιού μετώπου, αναφέροντας μάλιστα, τον κ. Γ. Σουφλιά«Είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις του» λένε πρόσωπα στον κεντρικό μηχανισμό της Συγγρού για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ: «Θέμα ελάχιστων ημερών ή ακόμη και ωρών είναι η επισημοποίηση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί ήδη στο παρασκήνιο μεταξύ του κ. Α. Σαμαρά και της κ. Ντ. Μπακογιάννη. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι χθες το απόγευμα έγινε ακόμη μία συνάντηση μεταξύ του κ. Ι. Μιχελάκη και του κ. Κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του κειμένου που θα αποτελέσει ουσιαστικά το πλαίσιο αρχών στις οποίες θα στηριχθεί η συνεργασία των δύο πολιτικών προσωπικοτήτων της Κεντροδεξιάς. Στο κείμενο αυτό θα υπάρχουν ρητές αναφορές για προσήλωση στις φιλελεύθερες ιδέες και για την ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών, καθώς επίσης και για τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν το «κοινωνικό πρόσωπο» της ΝΔ».

ΤΑ ΝΕΑ: «“Κλειδωμένη” θεωρείται η συμφωνία επιστροφής στη ΝΔ της Ντόρας Μπακογιάννη και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί επισήμως ακόμη και σήμερα, διαβεβαίωναν χθες επιτελικά στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού. Την εξέλιξη αυτή “φωτογράφισε” και ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για “μέτωπο των δημιουργικών φιλελεύθερων δυνάμεων” μπροστά στο οποίο έχουν υποχωρήσει οι προσωπικοί εγωισμοί. “Η συσπείρωση γίνεται και στην βάση και σε όλη την ενδιάμεση κλίμακα και στην κορυφή. Και πρώτος εγώ, δείχνω έμπρακτα, ότι μπροστά στο καλό του τόπου, βάζω το «εμείς» πάνω απ’ όλα…”, ανέφερε στη γαλάζια ΚΟ, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συμμαχία με τη, μέχρι πρότινος, μεγάλη αντίπαλό του στη δεξιά πολυκατοικία».

Θ. Σκυλακάκης στη ΝΕΤ:Δεν γνωρίζω το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχω επαφή με το τι συμβαίνει σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής μου στη ΝΔ. Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν το φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό κομμάτι. Μετά την κρίση τα πράγματα άλλαξαν το πώς αυτή εκφράζεται πολιτικά.Ο ευρύτερος φιλελεύθερος χώρος είναι μια συνιστώσα του πολιτικού σκηνικού που είναι πάρα πολύ χρήσιμη για τη χώρα.

www.antinews.gr

Αύριο συνεδριάζει η πρώην ΚΟ του ΛΑΟΣ που αποφασίζει το μέλλον του κόμματος

Διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον ΛΑΟΣ, μετά την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα συγκαλέσει την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ενημερώσει τα στελέχη του για τις προθέσεις του έναντι της πρόσκλησης της ΝΔ και θα εκφράσει τις θέσεις του για την περαιτέρω πορεία του ΛΑΟΣ.

Σε δήλωσή του στο σταθμό «Τηλεάστυ», ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα».

Τόνισε, επίσης, ότι «από Δευτέρα ξεκινάμε» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η μάχη θα είναι σκληρή και αμείλικτη», αλλά, «εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε από τη γενιά των αετών».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης με δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της θετικής ανταπόκρισης του ΛΑΟΣ στην πρόσκληση Σαμαρά, ενώ πρόσθεσε πως εάν δεν συμβεί αυτό, τότε ο ίδιος θα αποφασίσει σύμφωνα με την συνείδησή του. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη ΝΔ.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ στελέχη του κόμματος τόνισαν στο ΑΜΠΕ ότι «γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε διαρροές, αλλά είμαστε ένα κόμμα φιλελεύθερο, στο οποίο ο καθένας προσερχόταν με τη θέλησή του και με την ίδια λογική μπορούσε να αποχωρήσει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.