Στα δίχτυα των διωκτικών αρχών έπεσε μια από τις πιο σκληρές συμμορίες. Για δύο χρόνια τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απλώσει ένα πέπλο τρόμου σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ από τις ληστρικές τους επιδρομές είχαν αποκομίσει 2 εκατ. ευρώ!

Οι αστυνομικοί είχαν δώσει στη σπείρα την ονομασία «οι ληστές με τις βαριοπούλες». Αυτή αποτελούνταν από έντεκα άτομα και, έως τώρα, έχουν συλληφθεί τέσσερα πρωτοπαλίκαρά της.

Από τη στιγμή που άρχισε να δραστηριοποιείται, το 2010, μέχρι και χθες που «ξεριζώθηκε» από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. η πολυμελής σπείρα σκληρών κακοποιών διέπραττε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως στην Πάτρα, στη Λευκάδα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στη Λάρισα και στην Καλαμάτα.

Η σπείρα είχε δομημένη οργάνωση με διακριτούς ρόλους των μελών της, με ηγετικά στελέχη, επιτηρητές, τσιλιαδόρους, συντονιστές της μεταξύ της επικοινωνίας, εκτελεστικά μέλη κ.ά.

Προκειμένου να εξασφαλίζουν τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από και προς τους τόπους των ληστειών και των κλοπών έκλεβαν διάφορα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες. Επίσης, στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης τους, νοίκιαζαν διαμερίσματα και άλλους χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου έκρυβαν τον εξοπλισμό τους (οπλισμό, βαριοπούλες, φιάλες οξυγόνου, κράνη, είδη ρουχισμού, κλεμμένα οχήματα κλπ.).

Οι κουκουλοφόροι κακοποιοί ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, τους οποίους δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με τα Καλάσνικοφ. Η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί είδαν τις κάννες από τα αυτόματα των κακοποιών ήταν στις 17/01/11 στην περιοχή της Ηλιούπολης, έπειτα από ληστεία σε χρηματαποστολή.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν στις 02/04/12 στη Γλυφάδα, όπου οι δράστες ήταν έτοιμοι να εισβάλουν σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής και εντοπίστηκαν από μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. Οι κακοποιοί πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν κάποιον από τους ένστολους.

Η αρχή του τέλους για τη συμμορία, που φέρεται να ελέγχεται από γνωστό Ελληνα κακοποιό, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα, μετά τη μεγάλη ληστεία σε τράπεζα. Εκεί οι αστυνομικοί έδωσαν στην κυριολεξία μάχη με τους κακοποιούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ χρησιμοποιώντας τα Καλάσνικοφ με τα οποία ήταν οπλισμένοι.

Παρά τον καταιγισμό πυρών, οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να τραυματίσουν τον έναν από τους δράστες και να συλλάβουν δύο από τους κακοποιούς, ενώ τρεις από τους ληστές κατάφεραν να διαφύγουν από τη Μεσσηνία χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής από την προανάκριση που πραγματοποίησαν κατάφεραν να ανακαλύψουν τα ίχνη και των υπόλοιπων κακοποιών, διαπιστώνοντας έτσι πως βρίσκονται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες σπείρες του ελληνικού υποκόσμου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και των αναζητούμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.