Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψάχνουν τέρας τύπου Λοχ Νες στις Πρέσπες

Μάιος 18th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Aφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ζευγαριού

Το ελληνικό τέρας του Λοχ Νες ψάχνουν στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας, το BBC. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ανώνυμου ζευγαριού στη λίμνη, όπου στο βάθος διακρίνεται να προβάλλει μέσα από το νερό, ένα «τέρας» που θυμίζει … θαλάσσιο προϊστορικό ερπετό.

Έλληνες ψαράδες της περιοχής, μίλησαν στο BBC για τοπικούς θρύλους και παραδόσεις που μιλούν για την ύπαρξη κάποιου τέρατος, ωστόσο επεσήμαναν πως μπορεί να είναι και οφθαλμαπάτη, από τις σκιές των βουνών που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης ή σχηματισμοί από μεγάλους πληθυσμούς ψαριών,

Σύμφωνα με το BBC, το «τέρας» της Πρέσπας, μοιάζει με την Νέσι, το φημισμένο «τέρας» της λίμνης Λοχ Νες, στην Σκωτίας. Το βίντεο και η επίμαχη φωτογραφία, κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου και οι Πρέσπες αναμένονται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όσων επιζητούν προϊστορικά τέρατα. «Ζω 50 χρόνια στις Πρέσπες και «τέρας» ουδέποτε είδα στα νερά τους. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της όμορφης περιοχής μας. Η ελληνική απάντηση στο Λοχ Νες που αποτελεί από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στην Σκωτία» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Πρεσπών κ.Βασίλειος Τσέπας.

Δείτε το βίντεο του BBC.

 

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 18th, 2012 at 14:51 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply