Καρτέρι θανάτου σε έναν από τους πιο γνωστούς Ελληνες ξενοδόχους έστησαν επικίνδυνοι ληστές. Οι δύο κακοποιοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τρεις φορές εξ επαφής τον επιχειρηματία, ο οποίος από θαύμα βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Σαν κεραυνός έπεσε στους κύκλους της showbiz και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας η ληστρική επίθεση που δέχτηκε ο 56χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Vigla Village» στην Κυλλήνη Δημήτρης Χάρδας, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αμαλιάδας με τραύματα από σφαίρες στα πόδια και τη βουβωνική χώρα.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ο επιχειρηματίας από θαύμα γλίτωσε τη ζωή του, καθώς δέχτηκε συνολικά τρεις πυροβολισμούς. Ευτυχώς δύο από τις σφαίρες τον βρήκαν η μία στον μηρό και η δεύτερη στη βουβωνική χώρα και όχι σε κάποιο ζωτικό όργανο, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Η αιματηρή ληστεία, που έχει προκαλέσει σοκ στους κοσμικούς κύκλους και φόβο στους κατοίκους, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα. Ο 56χρονος επιχειρηματίας ήταν στο σπίτι του, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο και βγήκε στη βεράντα για να κλείσει την μπαλκονόπορτα. Ξαφνικά άκουσε έναν θόρυβο και πριν καλά-καλά προλάβει να αντιδράσει, ήρθε αντιμέτωπος με έναν ένοπλο άντρα, ο οποίος κρυβόταν πίσω από ένα δέντρο.

Με γρήγορες κινήσεις ο ληστής τού προέταξε το όπλο και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ενώ και ο συνεργός του, που επίσης είχε καλυφτεί πίσω από τα δέντρα, έτρεξε να βοηθήσει.

Υπό την απειλή των όπλων απαίτησαν από τον Δημήτρη Χάλα να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα υπήρχαν στο σπίτι. Ο 56χρονος όμως αντιστάθηκε και έπεσε πάνω στους δράστες, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο γγνωστός ξενοδόχος έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα. Οι δύο κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν μέσα στη νύχτα, χωρίς να πάρουν τίποτα από το σπίτι. Τους πυροβολισμούς άκουσαν οι γείτονες, οι οποίοι έτρεξαν στο σπίτι του επιχειρηματία για να δουν τι είχε συμβεί. Μόλις μπήκαν στο εσωτερικό, αντίκρισαν τον επιχειρηματία μέσα σε λίμνη αίματος και αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο και τον παρέλαβε.

Ο 56χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο σπίτι του 56χρονου, που βρίσκεται μεταξύ Κυλλήνης και Κάστρου, μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.

ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Για ώρες ολόκληρες δεκάδες αστυνομικοί «χτένιζαν» την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας. Ωστόσο η γη είχε ανοίξει και τους είχε καταπιεί…

Την ώρα της επίθεσης εναντίον του Δημήτρη Χάρδα κανείς γείτονας ή περαστικός δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ούτε είδε κάποιος αν απομακρύνθηκαν πεζή ή με αυτοκίνητο. Οι διωκτικές αρχές ωστόσο εκτιμούν ότι οι δράστες διέφυγαν με κάποιο όχημα που είχαν σταθμεύσει σε ερημικό σημείο. Από την περιγραφή που πρόλαβε να δώσει ο Δημήτρης Χάρδας αλλά και από τον τρόπο δράσης τους οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την αιματηρή ληστεία κρύβεται το επικίνδυνο δίδυμο των ληστών που έχουν σπείρει τους τελευταίους μήνες τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις των αρχών, υπάρχουν ομοιότητες στον τρόπο δράσης των ληστών με το πρόσφατο χτύπημα -σημειώθηκε τη νύχτα της 4ης Μαΐου- κατά ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή της Κάτω Παναγιάς, δηλαδή σε μικρή απόσταση από την Κυλλήνη. Τότε οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον ιδιοκτήτη μέσα στο σπίτι του.

Ακολούθησαν το θύμα τους, μπήκαν μέσα στο σπίτι και υπό την απειλή πιστολιού και μαχαιριού κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των περίπου 2.000 ευρώ. Οι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, φαίνεται πως παρακολουθούσαν το θύμα τους από την ώρα που έκλεισε το βενζινάδικο και περίμεναν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.