«Κώστα πρέπει να κάνεις κάτι για το θέμα αυτό»

Ήταν τα λόγια της, ένα πρωινό είκοσι δύο χρόνια πριν, όταν λίγο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κώστα Μητσοτάκη, συντροφιά με τον γιατρό και φίλο Παναγιώτη Κοντουλάκο, Γενικό Γραμματέα πρόνοιας στο Υπουργείο Υγείας, με Υπουργό τη Μαριέττα Γιαννάκου, που και αυτή βιώνει σήμερα, τον αγώνα της ζωής, όπως για πολλά χρόνια έδωσε η Μαρίκα Μητσοτάκη, με θέληση, με πίστη, με λεβεντιά και αξιοπρέπεια.

Το θέμα ήταν να γίνει κάτι σημαντικό για τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν ειδικά προβλήματα υγείας, για χρόνια καθηλωμένοι σε ένα καρότσι, ένα κρεβάτι, κλεισμένοι και κρυμμένοι σε ένα σπίτι και στην απέραντη μοναξιά και δυστυχία τους, τη δική τους και της οικογένειάς τους.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν η αφορμή για να γίνει το θέμα αυτό ζήτημα της πολιτείας και της κοινωνίας. Ένα σχέδιο νόμου που ως βουλευτής είχα την τιμή να εισηγηθώ στη Βουλή έγινε νόμος, που ψηφίσθηκε ομόφωνα και ομόψυχα απ’ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είκοσι δύο χρόνια μετά, σήμερα, έχουν αλλάξει όλα στη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας σε όλη τη χώρα, επειδή κάποιο πρωινό συναντήθηκαν, μια σκέψη και τρεις άνθρωποι, που την έκαναν πράξη ζωής.

 

Νίκος Ε. Τζήρος

Δ/ντης Οδοντιατρικής

Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

π. Βουλευτής Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.