Λίγες ώρες προτού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αστυνομικός της προσωπικής του φρουράς τραυματίστηκε με μαχαίρι από επίδοξο κλέφτη, έξω από την προεδρική κατοικία στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, παρά τη μεγάλη και άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Αστυνομίας! Το αιματηρό επεισόδιο προκάλεσε έντονη ανησυχία στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί το τελευταίο διάστημα και «χτυπούν» ακόμη και στις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας. Ο μαχαιροβγάλτης ληστής, αδιαφορώντας για την αυξημένη αστυνομική δύναμη χθες, λίγο πριν από τις 6 το πρωί, έφτασε πεζός έξω από το κατάστημα ρούχων στην οδό Ασκληπιού, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την οικία του Κάρολου Παπούλια. Με πέτρα έσπασε τη βιτρίνα του καταστήματος και τρύπωσε στο εσωτερικό!

Τον θόρυβο άκουσαν αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με γρήγορες κινήσεις έφτασαν στο σημείο, εγκλώβισαν τον κακοποιό μέσα στο κατάστημα και του ζήτησαν να παραδοθεί.

Ο ληστής όμως ήταν αποφασισμένος για όλα και αποδείχτηκε… σκληρό καρύδι. Κρατώντας στα χέρια του ρούχα, έφτασε στην έξοδο του καταστήματος και τη στιγμή που δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες αντέδρασε αστραπιαία. Πέταξε τα ρούχα στον δρόμο, έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε τον έναν αστυνομικό στον καρπό. Ο συνάδελφός του αιφνιδιάστηκε και προτού προλάβει να αντιδράσει ο ληστής έφυγε τρέχοντας και χάθηκε στα στενά των Εξαρχείων. Αμέσως ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Αμεσης Δράστης. Στα Εξάρχεια μέσα σε λίγα λεπτά αναπτύχθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, όμως ο ένοπλος κακοποιός δεν εντοπίστηκε. Στο σημείο της συμπλοκής όμως εγκατέλειψε διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ του έπεσε και το τζόκεϊ που φορούσε. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, καθώς το τραύμα στο χέρι του ήταν βαθύ. Αμέσως μετά με τον συνάδελφό του πήγαν στα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν τον δράστη από φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών.

Γιώργος Μεστός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.