Κάθε εικοσιτετράωρο και μια αυτοκτονία καταγράφεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες σε Βοιωτία και Εύβοια, με τους κατοίκους να κάνουν πλέον λόγο για ρυθμούς «γενοκτονίας». Υστερα από τις δύο αυτοκτονίες που έγιναν την Πέμπτη στο Δήλεσι (51χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας αυτοπυροβολήθηκε) και στη Λιβαδειά (30χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι), τρεις ακόμη άνθρωποι έβαλαν τέλος στη ζωή τους στην Αλίαρτο της Βοιωτίας, στη Χαλκίδα και στο Κουκάκι.

Στην Αλίαρτο αυτοκτόνησε ένας 51χρονος, πατέρας δύο παιδιών, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Κυριακής. Η απουσία του και το γεγονός ότι δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις της συζύγου του την ανάγκασαν να αρχίσει να τον αναζητά στην περιοχή. Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα εντόπισε τη σορό του μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οπως έγινε γνωστό, ο 51χρονος -που εργάζονταν σε βιοτεχνία που λειτουργεί στην Αλίαρτο Βοιωτίας- πήρε από το σπίτι του μια κυνηγετική καραμπίνα, βάδισε μια απόσταση 300 μέτρων και, όταν έφτασε σε ένα ερημικό οικόπεδο, αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, που ερεύνησαν τον χώρο και απέκλεισαν την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα, στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Παρά ταύτα, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά προβλήματα.

Το δράμα συνεχίστηκε χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, με «πρωταγωνιστή» έναν 64χρονο, ο οποίος μπροστά στα μάτια των διερχόμενων οδηγών σκαρφάλωσε και πήδηξε στο κενό από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας (σ.σ.: γέφυρα Ευρίπου). Οπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας -που ήταν κάτοικος Αθηνών και πήγε στη Χαλκίδα με μοναδικό σκοπό να τερματίσει τη ζωή του- έπεσε σε ξηρά.

Στο μεταξύ, την Κυριακή ένας ακόμη άνθρωπος, «πνιγμένος» από τα χρέη, αυτοκτόνησε στο Κουκάκι της Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, επί της οδού Φαλήρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος είχε δική του επιχείρηση, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Κώστας Καντούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.