Ερωτηματικά προκαλεί η εμμονή της διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) να προωθήσει κρίσιμους διαγωνισμούς που αφορούν στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Μάλιστα, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Μητρόπουλο, αποφάσισε να συγκαλέσει σήμερα διοικητικό συμβούλιο για να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και το μείζον θέμα της παραχώρησης του Ελληνικού.

Η απόφαση για συνεδρίαση ελήφθη ενώ εξακολουθεί να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο εκπρόσωπος κόμματος (ΛΑΟΣ), που βρέθηκε εκτός Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμα εκπρόσωπος κόμματος έχει ενημερώσει με επιστολή ότι θα απέχει. Την περασμένη εβδομάδα, που επρόκειτο πάλι να εγκριθεί εισήγηση για αποκλεισμό των πέντε εκ των εννέα υποψηφίων για το Ελληνικό, το διοικητικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε επειδή απουσίαζαν τρία μέλη του.

Η στάση του κ. Μητρόπουλου συζητείται πάντως έντονα στην αγορά, καθώς επιχειρεί να προωθήσει τον διαγωνισμό για το Ελληνικό με ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο δεν εκφράζει τους συσχετισμούς που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εκλογές. Στην ουσία δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση για ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά την αξιοποίηση του πολυτιμότερου από τα ακίνητα που διαθέτει σήμερα το Δημόσιο, του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σημερινό διοικητικό συμβούλιο (αν συνεδριάσει) θα επιλέξει τις εταιρίες Qatari Diar από το Κατάρ, τη βρετανική London & Regional Properties, την ισραηλινή Elbit και τη Lamda Development του ομίλου Λάτση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ισραηλινοί αντιδρούν στην προεπιλογή της ελληνικής εταιρίας, καθώς εκτιμούν ότι δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία, δηλαδή δεν έχει συμμετάσχει στην κατασκευή έργου με κόστος άνω των 700.000.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος πριν από τη μετακόμιση στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν επιτελικό στέλεχος της Eurobank του ομίλου Λάτση, προωθεί αυτές τις ημέρες και άλλους διαγωνισμούς. Την περασμένη Πέμπτη, για παράδειγμα, δημοσιεύτηκε μια ακόμη προκήρυξη για πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, μολονότι έχουν ήδη προσληφθεί άλλες δύο εταιρίες που ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη ανοίξει αρκετά μέτωπα, αλλά τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει προτού είναι αργά.

Φοίβος Κλαυδιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.