Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι φοιτητικές εκλογές σε κλίμα ανασφάλειας

Μάιος 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε υποτονικό κλίμα και στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών και της ρευστότητας που χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας διεξάγονται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.

Η «περίεργη ηρεμία» που επικρατεί, πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, δεν τους φοβίζει, αφού αισιοδοξούν ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Ωστόσο, αν και υπάρχουν πολλά πράγματα που τους χωρίζουν, τελικά σε ένα φαίνεται ότι συμφωνούν τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων: Ολοένα και περισσότερο οι πρωτοετείς φοιτητές δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για τα κοινά.

«Τα παιδιά είναι κουμπωμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα έχουμε αποχή» λέει στη «δημοκρατία» ο Νίκος Λυσιγάκης, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ, και εξηγεί τον λόγο: «Πιστεύουμε ότι το κλίμα αυτό οφείλεται στις βουλευτικές εκλογές, ο κόσμος είναι κουρασμένος και δεν ξέρει τι τον περιμένει».

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε η γενιά που θα τα αλλάξει όλα» η ΔΑΠ, η οποία πέρυσι αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, στρέφει τα βέλη της στη γενιά του Πολυτεχνείου που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και δηλώνει ότι είναι η μοναδική παράταξη που συνεχώς καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς η ΠΑΣΠ κατεβαίνει διασπασμένη στις σημερινές εκλογές. Μόλις πριν από λίγες μέρες πρώην μέλη αποχώρησαν κατηγορώντας την παράταξη ότι «έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις αξίες της» και προχώρησαν στη δημιουργία του Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος.

«Αντίσταση – αλληλεγγύη – συμμετοχή» είναι το σύνθημα που προτάσσει στις φετινές φοιτητικές εκλογές η ΑΡΕΝ. «Θέλουμε η στροφή της κοινωνίας στην Αριστερά, η οποία συντελέστηκε κεντρικά, να περάσει και στα ΑΕΙ» σχολιάζει στην εφημερίδα μας ο Αλέξανδρος Ζαχιώτης, εκπρόσωπος της ΑΡΕΝ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κάνει λόγο για έναν «αέρα ελπίδας» που έφεραν οι βουλευτικές εκλογές και υποστηρίζει ότι οι πολιτικές λιτότητας, όπως στη χρηματοδότηση, πρέπει να ανατραπούν και στα ιδρύματα. Ο Αλέξανδρος Ζαχιώτης αναφέρεται ιδιαίτερα στην ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στους φοιτητές και σε πληττόμενα στρώματα της κοινωνίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ιδιαίτερα που παραδίδουν δωρεάν φοιτητές του ΕΜΠ σε μαθητές λυκείου.

Εύη Πανταζοπούλου στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 16th, 2012 at 09:06 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply