«Παραβίαση δικαιωμάτων ασθενούς»

Η δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών φορέων του HIV-AIDS προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραβιάζει τα δικαιώματα του ασθενούς και πλήττει τον συνταγματικό και ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η πρόσφατη επικαιρότητα, υποστηρίζει η Αρχή, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τα αρνητικά αποτελέσματα από την ανεπάρκεια διαχείρισης ενός ζητήματος το οποίο αποτελεί κοινωνικό δεδομένο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο σημαντικός αριθμός πολιτών που απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να υποβληθεί στον αναγκαίο ιατρικό έλεγχο επιβεβαιώνει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες αλλά η ίδια η πληροφορία για τις διαστάσεις διάδοσης του ιού.

Η ανεξάρτητη Αρχή γνωστοποιεί τέλος ότι προτίθεται άμεσα να απευθυνθεί και πάλι στους αρμόδιους φορείς με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάληψη της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.