http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/7/8/6/489786/77886_ra.jpgΉταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010 αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ! Πάνω σε αυτή την απίστευτη αλλά ελληνική ιστορία έπεσαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Το άνοιγμα των λογαριασμών πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν καταγγελιών ότι η εν λόγω «γιαγιά» διατηρούσε πολύ υψηλές καταθέσεις καθώς και περισσότερα από 15 ακίνητα. Όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τις τραπεζικές καταθέσεις της συγκεκριμένης ηλικιωμένης που είχαν από τις ελληνικές τράπεζες και τις αντιπαρέβαλαν με τις φορολογικές της δηλώσεις δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Κάθε χρόνο η «γιαγιά» δήλωνε είτε μηδενικό εισόδημα είτε μερικές χιλιάδες ευρώ με τη μεγαλύτερη φορολογική της δήλωση να εμφανίζεται το 2004 και να περιλαμβάνει εισόδημα περίπου 6.500 ευρώ. Ωστόσο, στους τραπεζικούς της λογαριασμούς εμφανίζεται το ίδιο χρονικό διάστημα τεράστια εισροή ποσών μέχρι και μια κατάθεση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η συγκεκριμένη φορολογούμενη απεβίωσε και κλήθηκε για εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ ο γιος της που είναι και ο μοναδικός της κληρονόμος. Αυτός ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από μια μεγάλη κληρονομιά που έλαβε η μητέρα τους από συγγενή της που ζούσε στην Αμερική καθώς και από την εργασία της ως πλασιέ καλλυντικών.

Επίσης, είπε ότι μέρος των καταθέσεων προέρχεται από τη σύνταξη που ελάμβανε λόγω του θανάτου του συζύγου της αλλά και από μισθώματα ακινήτων. Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ οι οποίοι εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η «γιαγιά» ασκούσε κατ’ εξακολούθηση το επάγγελμα του τοκογλύφου.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου αναμένεται να επιβληθούν στον γιο και κληρονόμο της πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ για απόκρυψη εισοδήματος.

Να σημειωθεί ότι η «γιαγιά» στο τελευταίο διάστημα πριν το θάνατό της εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων, όπως υποστήριξε ο γιός της, ζούσε στους δρόμους ως ρακοσυλλέκτρια.

Σπύρος Δημητρέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.