Με… όχημα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα

Τhttp://www.newsbeast.gr/files/temp/E3D39FEE02AB5BA9C1118F4B48EE45B3.jpgην ώρα που οι εκπρόσωποι της «μουσουλμανικής μειονότητας» στη Θράκη συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, δηλώνοντας απερίφραστα ότι θα αγωνιστούν «για τα δικαιώματα των Τούρκων» της περιοχής, Μη Κυβερνητική Οργάνωση των αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», κατηγορούσε διεθνώς την Ελλάδα για «ρατσιστικά εγκλήματα μίσους» εναντίον τους.

Η Άγκυρα, όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων, έτσι και σε αυτή φρόντισε να κάνει επίδειξη ισχύος και συσπείρωσης των μουσουλμάνων γύρω από τους ομόθρησκούς τους υποψηφίους στη Θράκη, επιχειρώντας απροκάλυπτα παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας. Ένας από τους βασικούς συμμάχους της Τουρκίας στην προσπάθεια αυτή ήταν και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ).

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι μια ΜΚΟ, οργάνωση – «ομπρέλα» είκοσι εννιά συλλόγων Τούρκων της «Δυτικής Θράκης» με έδρα τη Γερμανία.

Από το 1988 που ιδρύθηκε, ανέλαβε την εκπροσώπηση των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» στην Ευρώπη, ενώ το Νοέμβριο του 2011 κατάφερε αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση».

Το λογότυπό της είναι σε αποχρώσεις πράσινου, μαύρου και άσπρου, όπως ακριβώς και η σημαία που χρησιμοποιούν πολλοί μειονοτικοί ως το έμβλημα της «Ανεξάρτητης Θράκης», την οποία τα τελευταία χρόνια δεν οραματίζονται απλώς, αλλά «δουλεύουν» μεθοδικά να δημιουργήσουν!

Για το σκοπό αυτό η τουρκική οργάνωση φρόντισε πριν από δύο χρόνια να δημιουργήσει γραφεία στις Βρυξέλλες και, μάλιστα, σε απόσταση λίγων μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αντίστοιχα παραρτήματα λειτουργούν και στα μεγάλα κέντρα των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, τη Γενεύη και τη Βιέννη.

Με τον τρόπο αυτό, οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» κατάφεραν όχι μόνο να παρακάμψουν εντελώς τις ελληνικές Αρχές και να διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς, αλλά και να μεταφέρουν τα «μειονοτικά τους προβλήματα», όπως τα ονομάζουν, σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ΕΟΤΔΘ, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, που είναι διαθέσιμη στην τουρκική, την ελληνική, τη γερμανική και την αγγλική γλώσσα, έδινε οδηγίες στην «τουρκική μειονότητα» της «Δυτικής Θράκης» για το πώς έπρεπε να ψηφίσει στις ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ώστε να μπουν «οι εκπρόσωποί της» στη Βουλή, ανεβάζοντας και σχετικές αφίσες, με κεντρικό πάντα σύνθημα «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο».

Εκπροσωπώντας τη «Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας Τούρκων Δυτικής Θράκης», η ΕΟΤΔΘ στις προεκλογικές ανακοινώσεις της δεν έκρυψε την «αγανάκτησή» της και για το γεγονός ότι με τον ισχύοντα «αντιδημοκρατικό» εκλογικό νόμο δεν μπορούν οι Τούρκοι υποψήφιοι να μπουν στην ελληνική Βουλή ως «ανεξάρτητοι βουλευτές»!

Αυτός, εξάλλου, είναι και ο διακαής πόθος της Άγκυρας, η είσοδος, δηλαδή, του κόμματος της μειονότητας με την ονομασία DEB – από τα αρχικά των λέξεων Φιλία – Ισότητα – Ειρήνη στην τουρκική γλώσσα- στο Κοινοβούλιό μας!
Όσο αυτό παραμένει ανέφικτο λόγω εκλογικού συστήματος, τόσο οι Τούρκοι θα χρησιμοποιούν τα ελληνικά κόμματα ως «οχήματα» εισόδου των δικών τους βουλευτών στη Βουλή. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκαν και οι «προεκλογικές οδηγίες προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»:

«Αγαπητά μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα στις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαΐου θα σχηματίσει το νέο της Κοινοβούλιο. Γνωρίζετε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λόγω του πλαφόν του 3% οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν μπορούν να εκλέξουν ανεξάρτητο βουλευτή. Αυτό το είχαν πετύχει στις εκλογές του 1989, όπου για πρώτη φορά μετείχαν ανεξάρτητοι και είχαν βγάλει ένα βουλευτή. Αμέσως μετά, το πλαφόν εφαρμόστηκε και στους ανεξάρτητους υποψηφίους, οπότε κατέστη πλέον αδύνατο η τουρκική μειονότητα να εκλέξει ανεξάρτητο βουλευτή.

Για την εκπροσώπηση, λοιπόν, της κοινότητάς μας υπάρχει πλέον μία επιλογή: να ενωθεί ισχυρά γύρω από τους Τούρκους υποψηφίους που συμμετέχουν με τα ελληνικά πολιτικά κόμματα».

Καταγγέλλουν την Ελλάδα για «εγκλήματα μίσους»

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που οι εκπρόσωποι των «Τούρκων μειονοτικών» χρησιμοποιούσαν τα ελληνικά κόμματα ως «όχημα» για να μπουν στην ελληνική Βουλή και να «υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους», η Τουρκία διέσυρε για μια ακόμη φορά τη χώρα μας διεθνώς, καταγγέλλοντας ότι στην Ελλάδα διαπράττονται «εγκλήματα μίσους» εναντίον των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Η καταγγελία έγινε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, κατά τη διάρκεια Συνόδου στη Βιέννη στις 20 Απριλίου – μόλις δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εθνικές μας εκλογές.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση: «Η ΕΟΤΔΘ συμμετείχε στην 5η Συνέλευση της Πλατφόρμας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και αναφέρθηκε στα εγκλήματα μίσους που διαπράττονται στην Ελλάδα κατά της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

«Στις 19 και 20 Απριλίου 2012, στην 5η Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, που ιδρύθηκε από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι εκπρόσωποι περίπου 180 ΜΚΟ συζήτησαν επί δύο ημέρες».

«Στην ομάδα εργασίας που οργάνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συζητήθηκαν τα εγκλήματα μίσους που διαπράττονται σε Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία. Η διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ΕΟΤΔΘ, Μελέκ Κιρματζή, η οποία έλαβε το λόγο στην ομάδα εργασίας αυτή, τόνισε πως στην Ελλάδα, πέραν των εγκλημάτων μίσους που τελούνται κατά των μεταναστών και των προσφύγων, διαπράττονται εγκλήματα και κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Η Μελέκ Κιρματζή ανέφερε πως τα εγκλήματα μίσους κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχουν αυξητική τάση».

Η εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία της οργάνωσης για «εγκλήματα μίσους» στη «Δυτική Θράκη» δεν έχει, φυσικά, συνοδευτεί από τα στοιχεία των «θυμάτων»!

Πώς επιβάλλουν τους δικούς τους βουλευτές στη Θράκη

Πώς απάντησε η ελληνική πλευρά στην παραπάνω πρόκληση; Όπως απαντά εδώ και δεκαετίες: με εγκληματική αδιαφορία! Παράλληλα, τα ελληνικά κόμματα επέλεξαν – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – ως υποψήφιους βουλευτές εκείνους τους μειονοτικούς που ενέκρινε το τουρκικό προξενείο και «ευλόγησε» το μειονοτικό κόμμα DEB! Με μοναδικό κριτήριο να μαζέψουν περισσότερες ψήφους από το αντίπαλο κόμμα, οι αρχηγοί των κομμάτων επέλεξαν συνειδητά να κερδίσουν την έδρα και να «χάσουν» τη Θράκη!

Οι μειονοτικοί υποψήφιοι, από την πλευρά τους, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν έκρυψαν ούτε στιγμή τις προθέσεις τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των μειονοτικών «Δυτικής Θράκης» από τη θέση του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν κράτησαν καν τα προσχήματα, μιλώντας ανοιχτά για «Τούρκους» και όχι για «μουσουλμάνους» της «Δυτικής Θράκης»!

Για την ηγεσία της Άγκυρας οι βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας αποτελούν εδώ και χρόνια ευκαιρία ενίσχυσης της δύναμής τους στη Θράκη, κάτι που είναι φανερό και στον πλέον αδαή, αν μελετήσει τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Οι γνωρίζοντες την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη επισημαίνουν ότι τα ελληνικά κόμματα «χορεύουν» εδώ και χρόνια στο ρυθμό του τουρκικού προξενείου. Αυτό γίνεται με το να υπακούουν στην απαίτηση του προξενείου να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο περισσότεροι πλειονοτικοί υποψήφιοι – δηλαδή χριστιανοί- απ’ ότι μειονοτικοί- δηλαδή μουσουλμάνοι-, ώστε οι ψήφοι των δικών τους να μην μοιράζονται, αλλά να πηγαίνουν μαζικά στον «εκλεκτό» τους.

Αλλά και μεταξύ των μουσουλμάνων που συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές ξεχωρίζει πάντα εκ των προτέρων ο «νικητής», αφού οι υπόλοιποι που επιλέγονται είναι μόνο για λόγους «βιτρίνας» καθώς πρόκειται για ανθρώπους με ανύπαρκτη δημοτικότητα, που ουσιαστικά δεν κάνουν καν προεκλογική εκστρατεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.