Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

276 δις. θα τους «κοστίσει» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Μάιος 13th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με… μαθηματικούς τύπους προσπαθούν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης να κοστολογίσουν μία πιθανή έξοδο χώρας του ευρώ, και συγκεκριμένα της Ελλάδας…

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche, μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κοστίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους, ούτε λίγο ούτε πολύ, 76,6 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς, οι επιπτώσεις στις υπόλοιπες χώρες του ευρώ, οι οποίες είναι ταυτόχρονα και δανειστές της Ελλάδας, το κόστος αυτό ανέρχεται στο ύψος των 376 δις. ευρώ.

Εκτός από τους πολιτικούς και τα Μέσα Ενημέρωσης που προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα στους Έλληνες πολίτες, αλλά κυρίως στους Έλληνες ψηφοφόρους, ότι οι Ευρωπαίοι έχουν «θωρακίσει» τις χώρες και τις τράπεζές τους για μία πιθανή έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, αρχίζουν να εμφανίζονται και οι «αντιφρονούντες», οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις από μία έξοδο χώρας από το ευρώ δεν μπορεί να υπολογιστεί επακριβώς, καθώς δεν υπάρχει «ιστορικό προηγούμενο».

Σε ένα ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό κλίμα στον ευρωπαϊκό Νότο, επενδυτές και οικονομολόγοι αρχίζουν όλο και πιο επίμονα να επισημαίνουν τους πιθανούς κινδύνους από μία πιθανή κατάρρευση χώρας του ευρώ.

www.epikaira.gr

This entry was posted on Κυριακή, Μάιος 13th, 2012 at 19:15 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply