ΔΗΜΑΡ: «Ο Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας»

Για «πολιτική αθλιότητα και ανηθικότητα» κατηγορεί τον κ. Αλέξη Τσίπρα η ΔΗΜΑΡ μετα τις δηλώσεις του πρώτου περί προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και του κόμματος του κ. Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, «ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας. Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα»

Νωρίτερα, ο κ. Φώτης Κουβέλης είχε επιμείνει στην συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι αυτή πρέπει να αποτελείται από «πρόσωπα τα οποία δεν έχουν σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάσταση».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην ΝΕΤ ξεκαθάρισε ότι θα προσέλθει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να καταθέσω για άλλη μία φορά την πρότασή μου για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν ως προγραμματικές θέσεις για να ανακουφιστεί η ελληνική κοινωνία και για να υπάρξει και η δυνατότητα έτσι ώστε η χώρα, μέσα από μια άλλη πολιτική, να μπορέσει να πορευτεί στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται».

Πρόσθεσε δε ότι «Θα προτείνω επίσης σε αυτή την κυβέρνηση, εάν γίνει αποδεκτή, να μετέχουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ένοχη πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση και βεβαίως σε αυτή την κυβέρνηση θα πρέπει να αποτυπωθεί η εντολή του ελληνικού λαού». Σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης σε καμιά περίπτωση δεν εννοεί συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών και υπενθυμίζουν ότι κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο είχε μιλήσει για «κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των συσκέψεων υπο τον κ. Κάρολο Παπούλια «θα πρέπει να είναι γραπτό κείμενο έτσι ώστε η δέσμευση να είναι επίσης συγκεκριμένη για τον ελληνικό λαό, για τη χώρα. Ο καθένας από εκεί και πέρα ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα έχω πράξει το καθήκον μου».

Τέλος επανέλαβε ότι « Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 6 Μαΐου δύο πράγματα θέλησε: Πρώτον να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και, δεύτερον, να διαταχθούν διαφορετικά οι πολιτικές δυνάμεις και στο κάθε κόμμα έδωσε συγκεκριμένη δύναμη. Κατά συνέπεια αυτή η διπλή εντολή του ελληνικού λαού πρέπει να ενσωματώνεται και να αποτυπώνεται στην οικουμενική κυβέρνηση που την πρότεινα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θέλει τίποτα, δεν επιδιώκει τίποτα, ούτε ο πρόεδρός της, παρά μόνο την ικανοποίηση να έχει συμβάλει στην εξεύρεση λύσης».

Χρήστος Μπόκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.