Ποιοι είναι οι άνθρωποι του Αλέξη ΤσίπραΟ ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν την έκπληξη στις εκλογές τις 6ης Μαΐου με τα ποσοστά που απέσπασαν. Στην εκλογική μάχη που έδωσε όμως δεν ήταν μόνος του, αλλά είχε στελέχη του κόμματος και στενούς συνεργάτες, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Τσίπρα

Νίκος Παππάς
Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς έχει χαρακτηριστεί ως το alter ego του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχονται από τη νέα γενιά, έχουν στενή προσωπική σχέση, τα ίδια πολιτικά και κοινωνικά βιώματα, αλλά και τον ίδιο κώδικα συνεννόησης. Ο ίδιος τυγχάνει γενικής αποδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνος Σκουρτέλης
Μία από τις μετριοπαθής και ήρεμες φωνές στο κόμμα, ο οικονομολόγος Πάνος Σκουρτέλης είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε την επικοινωνιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος αποφεύγει του υψηλούς τόνους και στην Κουμουνδούρου θεωρείται από τους πιο σημαντικούς εργάτες.

Αλέκος Καλύβης
Έχει διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κατά τη διάρκεια της προεκλοηικής περιόδου είχςε αναλάβει τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζεται ήπιος και ήρεμος. Είναι αποδεκτός από όλες τις τάσεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού, ενώ απολαμβάνει και την εμπιστοσύνη τω τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Καρίτζης
Διδάκτωρ Φιλοσοφίας είναι ο πρώην υπεύθυνος του Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού και μέλος της Επιτροπής Σχεδιασμού. Επί χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση, ανήκει στη γενιά τοπυ κ.Τσίπρα και οι δυο τους συνδέονται με προσωπική φιλία. Είναι ένας από τους εμπνευστές της ιδέας για κυβέρνηση της Αριστεράς και υποστηρίζει με σθένος τη συνεργασία των αριστερών κομμάτων

Γιάννης Μηλιός
Ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του Συνασπισμού, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Ντάρμστατ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθήνα και τη Γερμανία. Στο συγγραφικό έργο ασχολείται με την οικονομική θεωρία και το μαρξισμό.

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Πρόκειται για τον τρίτο οικονομολόγο που βρίσκεται στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Εξελέγη στη Β’ Αθήνας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχουν να κάνουν με τη Μακροοικονομία, την Πολιτική Οικονομία και τη Φιλοσοφία της Οικονομικής Επιστήμης.

Αλέξανδρος Μπίστης
Πολιτικός επιστήμονας με σπουδές στο Πάντειο και το Έσεξ. Ανήκει στη γενιά του Αλέξη Τσίπρα και αναδείχθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στο 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού, όταν ανέλαβε τα ηνία ο σημερινός πρόεδρος.

Γιάννης Δραγασάκης
Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα και ο «παλιός» Γιάννης Δραγασάκης, ο άνθρωπος πίσω από τις βασικές αποφάσεις του κ.Τσίπρα. Εχοντας χρηματίσει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το 1989. ο ίδιος έχει καταρτίσει τις βασικές θέσεις του ΣΥΝ για την οικονομία, ενώ συμβουλεύει τον Α. Τσίπρα για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας.

www.iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.