Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την Κυριακή, στις 12:00, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Μάιος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η ύστατη προσπάθεια του κ. Παπούλια για να βρεθεί λύση πλην της προσφυγής ξανά στις κάλπες

Την Κυριακή, στις 12:00, το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Μετά την κατάθεση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κάρολο Παπούλια δρομολήθηκαν οι διαδικασίες για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης και το ραντεβού του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς θα γίνει την Κυριακή στις 12:00 σε δύο φάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί κατ΄αρχή τους τρεις αρχηγούς που πήραν τη διερευνητική εντολή και στη συνέχεια τους υπόλοιπους τέσσερεις αρχηγούς έναν – έναν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί η Προεδρία της Δημοκρατίας: το πόσο κοντά σε λύση μπορούν να βρεθούν ορισμένοι αρχηγοί κομμάτων, αλλά και η ενδεχόμενη παρουσία του αρχηγού των νεοναζιστών σε μια τέτοια συνάντηση.

Πηγή από την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέπεια με τις συνταγματικές επιταγές.

Εάν διατηρηθεί το αδιέξοδο το πιθανότερο είναι ότι θα κληθούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί για να αποφασιστεί η νέα προσφυγή στις κάλπες και να επιλεγεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει στις εκλογές.

Πάντως, δεν αποκλείεται οι συναντήσεις με τον κ. Παπούλια να γίνουν κατ’ ομάδες ή και κατ’ ιδίαν. Εξάλλου, το Σύνταγμα δεν ορίζει δεσμευτικά τη μορφή των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 12th, 2012 at 14:41 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply