Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ιδρυτής του facebook αποποιήθηκε την αμερικανική του υπηκοότητα για να μην…φορολογηθεί!

Μάιος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο λόγος για τον Εντουάρντου Σαβέριν, ένας από τους συνιδρυτές του facebook ο οποίος καθώς προσεγγίζει η στιγμή της εισόδου της εταιρείας του στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, αποποιήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα για να αποφύγει μία βαριά φορολόγηση των κερδών του.

Το όνομα του 30 χρονου Σαβέριν, ο οποίος γεννήθηκε στη Βραζιλία, μετέβη στις ΗΠΑ το 1992, πήρε την αμερικανική υπηκοότητα το 1998 και πλέον ζει στη Σιγκαπούρη, απαριθμείται μεταξύ των 178 ονομάτων που “αποποιήθηκαν την αμερικανική υπηκοότητα” στους καταλόγους της εφορίας που δημοσιεύθηκαν στις 30 Απριλίου.

Η απόφαση αυτή πραγματώνεται λίγες ημέρες πριν την είσοδο του Facebook στην Ουόλ Στριτ στις 18 Μαΐου, που αναμένεται να αποφέρει στην εταιρεία που διατηρεί με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ περί τα 70 με 87,5 δισ. δολάρια.

Ο Σαβέριν δεν διαθέτει ποσοστό στο Facebook που να ξεπερνά το 4% και αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους της διένεξής του με τον Ζούκερμπεργκ, όπως παρουσιάζεται και στην κινηματογραφική ταινία «Το Κοινωνικό Δίκτυο» (The Social Network), που αφηγείται την ιστορία της ίδρυσής της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης το μερίδιο του Σαβέριν στην εταιρεία ανέρχεται στα 3,4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο Σαβέριν απαρνήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα διότι σκοπεύει να εγκατασταθεί μόνιμα στη Σιγκαπούρη, απ’ όπου επιβλέπει τις επενδύσεις του «σε Βραζιλιάνικες και άλλες διεθνείς εταιρείες, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ασία».

 

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 12th, 2012 at 17:37 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply