Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Διαγωνισμός στα “Μαθηματικά της φύσης και της ζωής”…(Δείτε φωτογραφίες)

Μάιος 12th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/5) , στο 1ο Δημοτικό σχολείο Γρεβενών, διαγωνισμός Μαθηματικών με την επωνυμία “Μαθηματικά της φύσης και της ζωής”

Περισσότεροι από  70 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης σχολείων του Ν.Γρεβενών, διαγωνίστηκαν σε θέματα που επελέγησαν από τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου. 

“Στον διαγωνισμό συμμετέχουν εκτός από το Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Γρεβενών, οι Δημοτικές Αρχές αλλά και ο σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών” ανέφερε στο Star-Fm.gr η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών κα Ευτυχία Αναστασιάδου- Αναγνώστου,  που υποδέχθηκε  τους μαθητές σε αίθουσες του σχολείου της.

“Ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει θεσμός στη Δυτική Μακεδονία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σκοπός του διαγωνισμού αυτού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη να κάνουμε τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Πιστεύουμε πως τα Μαθηματικά αποτελούν σημαντικό στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς αυτή η διάστασή τους έχει αγνοηθεί από την Ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση”, αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας κ.Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης.

Ο φετινός διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στον Ευκλείδη, γνωστή και σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας Ελληνικής  μαθηματικής  παράδοσης.

Περισσότερα για τα  Μαθηματικά της φύσης και της ζωής, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Πανεπιστημίου.

Δείτε  και το πρόβλημα της εβδομάδας.

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 12th, 2012 at 13:47 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply