Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φρανσουά Ολάντ: Θα έβλεπα τον κ. Τσίπρα, αν ήταν πρωθυπουργός

Μάιος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Αν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, το αίτημά του αυτό θα είχε γίνει δεκτό», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σχετικά με το αίτημα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τον συναντήσει. «Με τον ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, στη φάση αυτή δεν δύναμαι να τον συναντήσω», συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ, ο οποίος την Τρίτη στις 10.00 π.μ. ορκίζεται πρόεδρος της Γαλλίας για την ερχόμενη πενταετία.

Οι δηλώσεις του κ. Ολάντ έγιναν στο περιθώριο των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στις οποίες αναφέρθηκαν και στην κατάσταση στην Ελλάδα. Με τον κ. Γιούνκερ “συνομιλήσαμε και για το μέλλον του Eurogroup” διευκρίνισε ο κ. Ολάντ, συνομιλώντας με δημοσιογράφους που τον ανέμεναν τις απογευματινές ώρες στην ‘Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας’, εξηγώντας ακόμη ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τον ενημέρωσε κατά τις συνομιλίες τους σήμερα «για την προσέγγιση, που κάνει, για την τωρινή συγκυρία ενώ συγχρόνως του παρέσχε ‘πληροφορίες’ για την κρίση στην Ελλάδα».

«Με διαφώτισε πάνω σε έναν αριθμό θεμάτων», συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ, συμπληρώνοντας ότι «Γνωρίζω καλά τον κ. Γιούνκερ».

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι «προς το παρόν πρόκειται για κρίση πολιτική», προσθέτοντας ότι “υπήρξε νέα καμπή, με διάσταση αβεβαιότητας”.

 

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 11th, 2012 at 15:24 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply