Ικανοποιημένοι οι μέτοχοι – θα λάβουν αυτούσιο το τίμημα που τους αναλογεί

Coca-Cola 3Ε: Επιστροφή κεφαλαίου 125 εκατ. ευρώΣε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 125 εκατ. ευρώ μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση της Coca-Cola 3E επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερη αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της.

Με την επιλογή αυτή οι μέτοχοι θα λάβουν αυτούσιο το τίμημα που τους αναλογεί, αφού η επιστροφή κεφαλαίου δεν φορολογείται όπως το μέρισμα με παρακράτηση φόρου 25%. Βεβαίως, η μεγάλη αυτή επιστροφή κεφαλαίου που ικανοποιεί τους μετόχους ανακοινώνεται λίγο μετά το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, κίνηση από την οποία έχασαν τη δουλειά τους τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η επιστροφή κεφαλαίου θα είναι 0,34 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 125 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και το θέμα θα τεθεί προς έγκριση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων που είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουνίου. Αν η πρόταση εγκριθεί, η πληρωμή της επιστροφής θα ξεκινήσει από τις 8 Αυγούστου.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προτίθεται να προβεί και σε περαιτέρω μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,15 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι περίπου 55 εκατ. ευρώ, προς συμψηφισμό ίσου ποσού συσσωρευμένων ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η εταιρεία είχε προχωρήσει πάλι σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 181 εκατ. ευρώ.

Στην ετήσια γενική συνέλευση στις 25 Ιουνίου θα προταθεί και η απόσχιση του κλάδου που περιέχει την παραγωγή και εμπορία (διανομή και πώληση) των προϊόντων της εταιρείας στην Ελλάδα και εισφοράς του κατά ποσοστό 100% σε θυγατρική της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.