Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Bloomberg: συνδρομήτες του προβλέπουν έξοδο Ελλάδας από το ευρώ

Μάιος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η παγκόσμια δημοσκόπηση έδειξη ποσοστό 57%

Bloomberg: συνδρομήτες του προβλέπουν έξοδο Ελλάδας από το ευρώΈξοδο μιας χώρας της ζώνης του ευρώ από το κοινό νόμισμα εντός του 2012 προβλέπουν επενδυτές που μετείχαν σε παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτική παράλυση και οι ψηφοφόροι αντιδρούν στην λιτότητα, το 57% από δείγμα 1.253 επενδυτών, αναλυτών και επιχειρηματιών οι οποίοι είναι συνδρομητές του Bloomberg, εκτιμούν ότι τουλάχιστον μια χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέχρι το τέλος του έτους (από 11% στα τέλη Ιανουαρίου 2011), ενώ το 80% αναμένει μεγαλύτερες πιέσεις στις αγορές ομολόγων της Ευρώπης.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναμένει επιδείνωση των συνθηκών στην Ευρώπη και θεωρεί την κρίση ως μια μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, ενώ ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η Ισπανία θα χρεοκοπήσει και εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν γαλλικό χρέος μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην γαλλική προεδρία.

Οι επενδυτές αμφιβάλουν σχετικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, ενώ και το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών εγείρει κατά τους ίδιους ανησυχίες ότι η χώρα ενδέχεται να μην πληρεί τους όρους της διεθνούς διάσωσής της και θα επιδιώξει μια λύση εκτός του ευρώ.

Το 84% δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης επιδεινώνεται και το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων δήλωσαν πως αναμένουν κοινωνικές αναταραχές. Το 55% είπε πως το«κατρακύλισμα» της Ευρώπης ενέχει υψηλό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 10th, 2012 at 12:31 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply