Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

4,2 δισ ευρώ και όχι 5,2 θα μας καταβάλλουν οι δανειστές μας την Πέμπτη

Μάιος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

4,2 δισ ευρώ και όχι 5,2 θα μας καταβάλλουν οι δανειστές μας την ΠέμπτηΤα κακά νέα είναι ότι ψάχνουμε ακόμη κυβέρνηση. Τα καλά νέα είναι ότι την Πέμπτη θα καταβληθεί στην Ελλάδα η δόση του Μαϊου. Θα δοθεί όμως «κουτσουρεμένη» αφού όπως ανακοίνωσε το EFSF από το Λουξεμβούργο στις 10 Μαΐου θα εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και όχι 5,2 δισ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το «κούρεμα» της δόσης σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών είναι ενδεικτικό των πιέσεων που άρχισαν από τους ευρωπαίους εταίρους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο «πακέτο» δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου. «Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου.

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Αυτό για πολλούς αποτελεί μία ευθεία πίεση προς τους έλληνες πολιτικούς για εξεύρεση λύσης στην ακυβερνησία που μαστίζει τη χώρα και είναι ένα πρώτο δείγμα των όσων ακολουθήσουν εάν η Ελλάδα τελικά δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF.

 

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 10th, 2012 at 08:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply