Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Σπάρτης ο 49χρονος υπεργολάβος της ΔΕΗ Β.Σ., ο οποίος κατηγορείται ότι δύο μέρες πριν από τις εκλογές σκότωσε με την κυνηγετική καραμπίνα του 39χρονο Ρουμάνο.

Οσα διαδραματίστηκαν όμως στο περιθώριο της απόφασης προσωρινής κράτησης δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό για τις αντοχές του κοινωνικού ιστού της ελληνικής περιφέρειας στα φαινόμενα ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, που αναγκάζει τους ανυπεράσπιστους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προφύλαξης. Η υπόθεση του 49χρονου και η ένοπλη αντίδρασή του το χάραμα της προηγούμενης Παρασκευής μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τα συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Σύμφωνα πάντως με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος του Χρήστος Πλειώτας στον ανακριτή, ο 49χρονος δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση αλλά ό,τι έγινε συνετελέσθη λόγω αμέλειας. «Δεν υπήρξε ζήτημα αυτοδικίας» ξεκαθάρισε ο κ. Πλειώτας, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην απόφαση των δικαστών να κλείσουν φυλακή έναν «καθαρό πολίτη, του οποίου η ζωή καταστρέφεται».

Ταυτόχρονα μίλησε με επικριτικό τρόπο για την ελλιπή φύλαξη της πόλης από την Αστυνομία, που λίγες ώρες νωρίτερα έκανε τον θεατή την ώρα που Αθίγγανοι λεηλατούσαν μεγάλο σούπερ μάρκετ. Η τοπική κοινωνία βράζει. Είναι ενδεικτικό ότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας εγκατέλειψαν το δικαστικό μέγαρο και πήγαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας για να ακούσουν την απολογία του κατηγορουμένου. Από νωρίς χθες το πρωί πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στα δικαστήρια και απαιτούσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων στον 49χρονο. Μόλις έγινε γνωστό ότι για την αποφυγή επεισοδίων οι δικαστές μετακινήθηκαν στην Αστυνομία, τους ακολούθησαν συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές στήριξής του.

Το συμβάν έγινε γνωστό το πρωί της 4ης Μαΐου. Στην περιοχή Τραπεζοντής Λακωνίας βρέθηκε νεκρός μέσα στην αποθήκη του προφυλακισθέντος ο 39χρονος Ρουμάνος. Μετά την ταυτοποίηση προέκυψε ότι εναντίον του υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αποφάσεις στη Ρουμανία, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις από ελληνικά δικαστήρια. Επειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης ήταν ο 49χρονος, που στο σημείο της ανθρωποκτονίας είχε πέσει θύμα πολλών κλοπών τον τελευταίο καιρό.

 

Στέφανος Χίος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.