Τι προβλέπει η κοινή απόφαση των κ.κ. Γιαννίτση και Σαχινίδη που υπογράφηκε τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές

Μετά τα 10,2 εκατ., τα κόμματα χρηματοδοτούνται με ακόμη 7,7 εκ. ευρώΜόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάσου Γιαννίτση και Φίλλιπου Σαχινίδη αντίστοιχα, τα πολιτικά κόμματα μοίραστηκαν μεταξύ τους 7.720.000 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί στην κρατική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012, «συμπληρώνει» τα 10,2 εκατ. ευρώ, που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση, προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.

Μ΄άλλα λόγια, μόνον σε διάστημα δύο μόλις μηνών, τα πολιτικά κόμματα τα οποία αρνήθηκαν ουσιαστικά να μπει «μαχαίρι» στην ενίσχυσή τους από τον κρατικό προυπολογισμό,όπως είχε προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ενισχύθηκαν με περίπου 18 εκατ. ευρώ. Σ΄αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα 3,3 περίπου εκατ. ευρώ, που έλαβαν για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Το ποσό που χορηγήθηκε στα πολιτικά κόμμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αφορά την «τακτική χρηματοδότησή τους και την οικονομική ενίσχυση τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο αυτών και καλύπτει το β΄ τρίμηνο του έτους 2012».
Το ποσό των 7.120.000 ευρώ κατανέμεται μεταξύ των δικαιούχων πολτικών κομμάτων ως εξής:

ΠΑΣΟΚ: 3.107.705,06 ευρώ.

ΝΔ : 2.429.469,86 ευρώ.

ΚΚΕ: 746.737,94 ευρώ.

ΛΑΟΣ: 748,26 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: 556.005,55 ευρώ.

ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 257.333,33 ευώ.

Το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης, καθώς επίσης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που αντιστοιχεί στο «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων που τον συγκροτούν, σύμφωνα με τη μεταξύ τους συμφωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.