Europa League, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαρσέλο Μπιέλσα, Ντιέγκο Σιμ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρανταμέλ Φαλκάο, που σημείωσε δύο γκολ, η Ατέλτικο Μαδρίτης νίκησε 3-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατέκτησε το Europa League στον τελικό που διεξήχθη στο εθνικό στάδιο του Βουκουρεστίου.

Όπως γράφει η iefimerida.gr, η Ατλέτικο Μαδρίτης ευτύχησε να προηγηθεί στο 7′ με το όμορφο γκολ του Φαλκάο μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, δημιούργησε δύο καλές φάσεις με τους Φερνάντο Γιορέντε και Ικερ Μουνιάν, όμως οι «ροχιμπλάνκος», που είχαν τον έλεγχο του αγώνα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Φαλκάο στο 34′, με την φάση να ξεκινά μετά από λάθος στην άμυνα των Βάσκων. Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Κολομβιανός επιθετικός έφτασε τα 12 στην διοργάνωση και αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ της.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε πιο επιθετική την ομάδα του πραγματοποιώντας και τις τρεις αλλαγές, όμως στην καλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε, ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Σουσαέτα. Το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έβαλε ο Ντιέγκο στο 85′ με ωραία ατομική ενέργεια διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, μια και η Μπιλμπάο, αν και άξιζε να πετύχει ένα τέρμα, στάθηκε άτυχη στο 93′ με το δοκάρι του Γκόμεθ.

Με το σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγύρισαν την δεύτερη κατάκτηση του τροπαίου μέσα σε τρία χρόνια, ενώ οι παίκτες της Αθλέτικ Μπιλμπάο ξέσπασαν σε κλάματα.


Atlético Madrid 3-0 Atlético Bilbao [UEFA Europa… από LusoTrailer
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε):
Κουρτουά, Λουίς, Μιράντα, Γκοντίν, Χουανφράν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Αρντά (93′ Ντομίνγκεθ), Αντριάν (88′ Σάλβιο), Ντιέγκο (90′ Κόκε), Φαλκάο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε (46′ Γκόμεθ), Αμορεμπιέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Ιραόλα, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε (46′ Πέρεθ), Ερέρα (64′ Τοκέρο), Μουνιαΐν, Σουσαέτα, Γιορέντε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.