Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανοιξε το μουσείο της Ολυμπίας μετά από τη ληστεία

Μάιος 10th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την Τετάρτη το βράδυ έγινε εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρογκ

Ανοιξε το μουσείο της Ολυμπίας μετά από τη ληστείαΑνοικτό και πάλι είναι το Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας μετά από τη ληστεία του περασμένου Φεβρουαρίου. Το μουσείο όπου στεγάζονται συλλογές αρχαιοτήτων, που σχετίζονται  με τους αρχαίους αθλητικούς αγώνες χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό για ένα διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, που είχαν γίνει σε πέντε προθήκες του, αυτές δηλαδή, που είχαν παραβιάσει οι ληστές κλέβοντας 75 αρχαία αντικείμενα.

Ισάριθμα και ισάξια αρχαία που βγήκαν από τις αποθήκες του μουσείου έχουν τοποθετηθεί πλέον στις προθήκες, έτσι η εικόνα και η πληροφορία για τους επισκέπτες έχει αποκατασταθεί πλήρως. Στους χώρους του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων εξάλλου έγινε την Τετάρτη το βράδυ εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ Ρογκ.

Ζακ Ρογκ: «Με έχουν τιμήσει πολλές φορές, αλλά η βράβευση εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία είναι κάτι ξεχωριστό

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας,Ευθύμιος Κοτζάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων της Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Σεμπάστιαν Κόε, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Ζιλμπέρτ Φελί, ο συντονιστής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Ντένις Όσβαλντ και άλλοι.

«Με έχουν τιμήσει πολλές φορές, αλλά η βράβευση εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία είναι κάτι ξεχωριστό. Η καρδιά του Πιέρ ντε Κουμπερτέν βρίσκεται μέσα στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Η δική μου καρδιά δεν ξέρω που θα βρίσκεται, αλλά θα είναι πάντα μαζί σας. Είναι συγκινητικό να είμαι πολίτης μια μοναδικής πόλης», είπε ο κ. Ρογκ στην εκδήλωση.

Στην Αρχαία Ολυμπία έγιναν και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων η αδελφοποίησή της (η ένατη συνολικά) με την πόλη Γιακούτσκ της Δημοκρατίας Σάχα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και η διοργάνωση εκθέσεων (Ολυμπιακών Δαδών, Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και τοπικών προϊόντων του Νομού Ηλείας).

Το BBC μετά την εκδήλωση συνδέθηκε απευθείας έξω από το Μουσείο για να μεταδώσει δηλώσεις του Σεμπάστιαν Κόε αλλά και του νεαρού Ελληνοβρετανού Αλέξανδρου Λούκος, που επιλέχθηκε ως δεύτερος λαμπαδηδρόμος στην αυριανή τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αρχαίο Στάδιο.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

Οσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, εκτός από τον συναγερμό που υπήρχε και πριν, ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό φύλαξης το οποίο προήλθε από άλλες περιοχές του νομού, ώσπου να προσληφθούν και εποχικοί  φύλακες μέσω  ΕΣΠΑ.

Λόγω της καθυστέρησης πάντως της σχετικής προκήρυξης εξ αιτίας των εκλογών (αυτό ισχύει για όλη την  Ελλάδα) το  μουσείο θα λειτουργεί μόνον τις καθημερινές και συγκεκριμένα: Δευτέρα: 10.00- 17.00, Τρίτη- Παρασκευή: 8.00-15.00.

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 10th, 2012 at 04:40 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply