Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του κεντροδεξιού χώρου αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο “Ελεύθερος Τύπος” θα ζητηθεί από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Στέφανο Μάνο να συστρατευθούν σε ένα ενιαίο κεντροδεξιό μέτωπο με στόχο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ο κ. Μάνος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ., αρκεί να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, σε αυτή τη λογική φαίνεται να κινείται και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα πάντα με τον “ΕΤ” στη Λεωφόρο Συγγρού εκτιμούν πως οι εκλογές είναι μονόδρομος και πως τις επόμενες μέρες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν πραγματικά τα νέα δεδομένα.

Μετά την έντονη αμηχανία για το εκλογικό αποτέλεσμα, στη Ν.Δ. έχει ξεκινήσει μια άτυπη και παρασκηνιακή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα έτσι ώστε το κόμμα να μην παρουσιάσει αυτή την εικόνα στις επόμενες εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούνιο. Με το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα στη Ν.Δ. προσπαθούν να χαράξουν μια συγκεκριμένη στρατηγική βάζοντας προς το παρόν στην άκρη την γκρίνια και τις αλληλοκατηγορίες για το ποιος και το τι έφταιξε. Αν και όλοι συμφωνούν πως κάτι πρέπει να γίνει, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή ενώ έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίως πόλοι. Ο ένας που εκφράζεται κυρίως από το φιλελεύθερο κομμάτι της Ν.Δ., αλλά και από πολλούς βουλευτές της επαρχίας, εκτιμά πως ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μια νέα πρόσκληση όλων των δυνάμεων του κεντροδεξιού χώρου, μια πρόσκληση η οποία θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να αποβλέπει στην ενίσχυση της εικόνας της Ν.Δ. στην κοινωνία.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ήδη ζήτησε ανοιχτά σε συνέντευξή του στο Βήμα FM την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Στέφανου Μάνου στη Ν.Δ. καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτή τη λογική κινούνται και αρκετά στελέχη που ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος το προσκλητήριο που θα απευθύνει να μην έχει όρους και προϋποθέσεις, όπως έκανε πριν από τις εκλογές. Τα στελέχη αυτά μάλιστα ζητούν να ληφθούν και οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επαναπροσέγγιση στελεχών που σήμερα έχουν ακολουθήσει τον Πάνο Καμμένο και έχουν συστρατευθεί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σε αυτή τη λογική κινήθηκε άμεσα και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος επανέκαμψε στο πολιτικό σκηνικό με την είσοδό του στη Βουλή και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επανένωση της παράταξης.

Ο άλλος πόλος που έχει διαμορφωθεί και τον οποίο εκφράζουν και στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. εκτιμά πως ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού καθώς παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις οι πολίτες τον εμπιστεύθηκαν για την επόμενη μέρα. Αυτά τα στελέχη θεωρούν πως η Ν.Δ. θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά χωρίς την επιστροφή «παλαιών» στελεχών. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απέφυγαν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο τονίζοντας πως πολύ σύντομα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Πάντως στη χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν σαφής προετοιμάζοντας το έδαφος για στενή συνεργασία με στελέχη της Κεντροδεξιάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.