Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συναγερμός για ομόλογο που μπορεί να προκαλέσει… χρεοκοπία!

Μάιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το ομόλογο λήγει στις 15 Μαϊου είναι αξίας 450 εκατ. ευρώ περίπου και έμεινε εκτός PSI και όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών η απόφαση για το εάν θα πληρωθεί ή όχι πρέπει να ληφθεί άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εντός της εβδομάδας θα πρέπει να υπάρξει σχετική εντολή από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων μετά από παρέμβαση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Κάπως έτσι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορεί να πάρει απόφαση και με τους πολιτικούς να … ασχολούνται με άλλα το ομόλογο έχει αρχίσει να γίνεται απειλή…

Ενδεχόμενη μη πληρωμή του ομολόγου το οποίο υπάγεται σε αγγλικό δίκαιο θα συνιστά χρεοκοπία επί του συγκεκριμένου τίτλου και έναρξη ενός κύκλου δικαστικών προσφυγών κατά του ελληνικού δημοσίου.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 9th, 2012 at 11:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply