Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΣΗΕΜ-Θ: «Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία»

Μάιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανακοίνωση για τις απειλές και τις ύβρεις κατά δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΜ-Θ: «Η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία»Ανακοίνωση με την οποίο αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή «επικίνδυνη για τη δημοκρατία» και επισημαίνει ότι ο Τύπος είναι πάντα ο πρώτος στόχος του φασισμού και του νεο-ναζισμού εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα απειλών και ύβρεων προς δημοσιογράφους από στελέχη του ακροδεξιού μορφώματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

«Ο φασισμός δεν μπορεί να κρύβεται, όσο κι αν προσπαθεί να μεταμφιέζεται και να αξιοποιεί τις δυνατότητες που η δημοκρατία του δίνει ενώ έχει στόχο τελικά να πλήξει θανάσιμα την ίδια τη δημοκρατία.

Έτσι, λοιπόν, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψαν, ”πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις”, το πρόσωπο της φασιστικής και νεοναζιστικής νοοτροπίας που ευαγγελίζονται και απροκάλυπτα επιφυλάσσουν και θέλουν να επιβάλουν στην ελληνική κοινωνία, αυτήν τη φορά με εφαλτήριο την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Πρώτος τους στόχος, όπως συμβαίνει με όλους τους φορείς των μαύρων φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, είναι ο χώρος του Τύπου. Η συμπεριφορά τους το βράδυ των εκλογών, αλλά και η εν γένει αντιμετώπιση του Τύπου με προστάγματα και απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά στην πολύπαθη από το φασισμό και το ναζισμό χώρα μας, πόσο επικίνδυνες για τη δημοκρατία και την Ελλάδα είναι τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές.

Ο φασισμός-νεοναζισμός αποκαλύπτεται και επιχειρεί να χτυπήσει την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. ”Έρχεται”, όπως είπε και ο αρχηγός τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση: οι δημοσιογράφοι, που έχουν πληρώσει με βαρύ τίμημα στην Ελλάδα όπως και σ’ ολόκληρο τον κόσμο κάθε είδους φασιστική συμπεριφορά, πειθαρχούν στους συνταγματικούς κανόνες της ελληνικής δημοκρατίας, υπηρετούν την αλήθεια, λειτουργούν με τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματός τους, υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Η δημοσιογραφία και η ελευθεροτυπία είναι οι πρώτοι στόχοι του φασισμού. Οι δημοσιογράφοι αντιστέκονται στο ναζισμό, αποτελούν ασπίδα στην προάσπιση της δημοκρατίας και προπύργιο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού»

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 9th, 2012 at 21:28 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply