Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Όχι” ΝΔ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – Μέτωπο υπέρ ευρώ συντάσσει ο Σαμαράς

Μάιος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με μία μακροσκελή δήλωση απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην σημερινή πρωτοβουλία του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς επισείει τον κίνδυνο ακυβερνησίας και καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “επικίνδυνους πειραματισμούς”  σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της.

Αναφέρει ότι “Είμαστε έτοιμοι, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας – στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε – εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της”. Ακολούθως κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι “κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση”. Λέει ότι ” δεν θέλουμε η χώρα να πάει ξανά σε νέες εκλογές” και καταλήγει:

“Ακούγοντας, όμως,  τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως «οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας» της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν.

Το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρει ανάσα η Οικονομία και να ανακουφιστεί η Κοινωνία. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που αυτά θα κάνει, σε αυτά θα δώσει προτεραιότητα, θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση.

Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή!

​Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.​Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει”.

Ο κ. Σαμαράς υποθέτει ότι ο κ. Τσιπρας θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο και προειδοποιεί  ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο.

Σπύρος Γκουτζάνης

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 9th, 2012 at 00:23 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply