Ενημερώνει σήμερα τους μετόχους ότι έχει ένα ποσό των 4 εκατ. ευρώ

Αλλάζει σελίδα σήμερα ο Παναθηναϊκός αφού όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Αλαφούζος ενεργοποιεί τους δικούς του μηχανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, θα πάει στη Γ.Σ. με εξουσιοδότηση από τον Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη και θα αρχίσει να υλοποιεί το πλάνο της λαϊκής βάσης. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να γυρίσει σελίδα. Θα τα καταφέρουμε, αν και δεν θα είναι εύκολο. Θα γίνει με δυσκολία και με πόνο. Μπαίνουμε σε μία μάχη και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Έχει προφορική συμφωνία με τον Βαρδινογιάννη και όπως θα ενημερώσει σήμερα τους μετόχους στη Γ.Σ. στο θέμα του γηπέδου είναι διατεθειμένος να πάρει ρίσκα και να κάνει πίσω, προκειμένου να πάει μπροστά η ομάδα. Και αυτό αφορά τυχόν υποχρεώσεις που θα προκύψουν για την ΠΑΕ από τον Βοτανικό, αφού τη ΓΗΠΕΛ την αναλαμβάνει ο Βαρδινογιάννης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει συγκεντρώσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από επιχειρηματίες το οποίο θα μπει στα ταμεία της ομάδας άμεσα και περιμένει άλλα τόσα   από χορηγίες, τηλεοπτικά συμβόλαια, που θα προεισπράξουν οι «πράσινοι». Κάποια από αυτά τα ποσά  θα δοθούν με τη μορφή δανεισμού. Ο Έλληνας επιχειρηματίας θα ενημερώσει σήμερα τους μετόχους ότι έχει ένα ποσό που θα διατεθεί άμεσα με στόχο να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση.

Δύο είναι τα θέματα της σημερινής Γ.Σ.:

1)  Εκλογή του Δ.Σ. Ο Γιάννης Αλαφούζος που θα είναι μέλος, έχει έτοιμη τη λίστα με τους  Γόντικα, Αλαφούζος, Βερβεσός, Ελευθεράκης, Καμάρας, Λ. Πολέμης είναι μερικά από τα ονόματα.

Ακόμα θα ενημερώσει και για τη συμφωνία με τον Τζίγκερ, για τη μεταβίβαση μετοχών. Επίσης για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και ξεπερνιούνται με δική του υποχώρηση, κυρίως στο θέμα γηπέδου.

2) Το γηπεδικό: Επιθυμία τού Αλαφούζου είναι να μην πάρει έκταση σήμερα, να μην υπάρχουν εντάσεις για το καλό της ομάδας. Το «παρών» στη Γ.Σ. θα δώσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος που θα ορίσει τα δύο μέλη τα οποία είχε και πριν διαλυθεί το Δ.Σ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επαφές τις τελευταίες ημέρες και με τον Βαρδινογιάννη και με τον Βγενόπουλο. Από τον πρώτο μεταξύ άλλων ενημερώθηκε ότι υπάρχει ένας Αραβας που ήρθε και δείχνει ενδιαφέρον και η θέση του είναι η εξής: «Αν θέλει να βάλει λεφτά, καλώς να τα βάλει για το καλό του Παναθηναϊκού, αλλιώς δεν μας απασχολεί».

Χθες ο Αλαφούζος είχε συνάντηση με τον Αριστείδη Καμάρα, που τελικά δεν θέλει να αναλάβει τη θέση του προέδρου, όπως είχαμε πει, και θα είναι στο Δ.Σ. Αντίθετα, οι δισταγμοί του Γόντικα κάμπτονται από τη στιγμή που θα μπουν κάποια χρήματα για να πληρωθεί η Εφορία και θα αναλάβει και πάλι το πόστο του προέδρου.

Ήρθε ο Άραβας

Ο Βλάσης Τσάκας εδώ και καιρό διέρρεε ότι θα φέρει στην Ελλάδα τον πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσιρ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό παραχώρησε συνέντευξη μέσω skype.

Ο Σαουδάραβας έφτασε χθες στις 13:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» κι εκεί πλην του Τσάκα φέρεται να ήταν και ο πρέσβης της Σ. Αραβίας στην Αθήνα.  Ο 32χρονος πρίγκιπας, ο οποίος  κατέλυσε σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα υποστηρίζει ότι ασχολείται με επενδύσεις στον αθλητισμό, ενώ παλιότερα ήταν πρόεδρος στην Αλ Ριάντ.  Η πλευρά Βαρδινογιάννη είναι ενήμερη για την άφιξη του Αραβα και τονίζει: «Ο Βαρδινογιάννης έχει δεσμευτεί στον Αλαφούζο και στη Γ.Σ. θα πάει ο δικηγόρος του και θα ψηφίσει ό,τι προτείνει ο Αλαφούζος. Αν θέλει ο Αλαφούζος να μιλήσει με τον πρίγκιπα, δικαίωμά του. Ο Βαρδινογιάννης δεν ασχολείται».

Για τον συγκεκριμένο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρεσβεία της Σ. Αραβίας πιστοποίησε την οικονομική του δύναμη γι’ αυτό λένε πήγε και ο πρέσβης στο αεροδρόμιο. Στα χέρια των δικηγόρων του Τζίγκερ , πάντως, δεν έχουν φτάσει κάποιες εγγυητικές επιστολές από τράπεζα, αν κι έχουν ενοχληθεί για συνάντηση, χωρίς να έχουν ανταποκριθεί.

Ο Τσάκας με την έλευση του πρίγκιπα άρχισε ξανά τις δηλώσεις. Στο soccerplus είπε μεταξύ άλλων: «Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα, κύριοι. Η μιζέρια μας τελειώνει. Η εποχή του πρίγκιπα ξεκινά και μας υπόσχεται μεγαλεία κι επιτυχίες».

 

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.